Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, tad nu piedāvājam jums lielisku biezeni, kas garšos gan lieliem, gan maziem.
SASATĀVDAĻAS:
- Āboli 3 kg
- Cukurs 300 g
- Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
- Ūdens 200 ml
PAGATAVOŠANA:
- Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes, neslinko un kārtīgi izgriež ābolu vidiņu, tās caurspīdīgās plēvītes. Liek kastrolī, kur taps biezenis.
- Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un maina krāsu.
- Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.
- Iegūto karsto ābolu masu sablenderē.
- Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablenderē un uzvāra. (Jo ilgāk blenderē, jo gaisīgāk sanāk.)
- Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.