Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu

Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, tad nu piedāvājam jums lielisku biezeni, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

SASATĀVDAĻAS:
  • Āboli 3 kg
  • Cukurs 300 g
  • Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
  • Ūdens 200 ml
PAGATAVOŠANA:
  • Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes, neslinko un kārtīgi izgriež ābolu vidiņu, tās caurspīdīgās plēvītes. Liek kastrolī, kur taps biezenis.
  • Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un maina krāsu.
  • Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.
  • Iegūto karsto ābolu masu sablenderē.
  • Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablenderē un uzvāra. (Jo ilgāk blenderē, jo gaisīgāk sanāk.)
  • Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk