Ābolu drupaču kūka

Ābolu drupaču kūka

SASTĀVDAĻAS:
  • 3 loksnes kārtainās mīklas,
  • 5 glāzes plānās daiviņās sagrieztu ābolu,
  • ½ glāze cukura,
  • 3/4 tējk. kanēļa,
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta.
Drupačām:
  • ½ glāze sviesta,
  • 3/4 glāzes miltu,
  • 1/3 glāzes cukura,
  • ½ tējk. kanēļa.
PAGATAVOŠANA:
  • No saldētavas kārtaino mīklu, atlaidina.
  • Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus plānās daiviņās.
  • Pāri āboliem pārkaisa cukuru, kanēli un muskatriekstu. Kārtīgi apviļā.
  • Pagatavo drumstalas – lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, kanēli un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu.
  • Es pievienoju mazdrusciņ vairāk cukura, kā norādīts receptē. Ar rokām vai dakšiņu drupina mīklu līdz izveidojas palielas drumstalas.
  • Ar sviestu ieziež pannu apmēram 22 cm diametrā. Es izmantoju pannu, kurā parasti cepu siera kūkas – apaļo ar noņemamām malām. Ieklāj pannā kārtaino mīklu. Ja panna ir apaļa, apgriež mīklai stūrus un vienmērīgi salipina tos gar malām, veidojot apaļa pīrāga formu.
  • Pāri mīklai pārber cukurotos ābolus, vienmērīgi izkārto un bagātīgi pārkaisa arī ar drumstalām.
  • Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 C temperatūrā apmēram 40 minūtes, kamēr kūka kļūst viegli zeltaini brūna un pildījuma āboli – mīksti.
  • Pasniedz karstu kopā ar saldējumu vai atdzesē ledusskapī nākamajai dienai. Šī ir viena no tām kūkām, kas vienlīdz labi garšo gan silta, gan jau auksta.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Pasta ar liellopu

Pasta ar liellopu

SASTĀVDAĻAS: 450 grami liellopa mīkstuma divas ķiploka daiviņas pusotra ēdamkarote rīvēta ingvera pusīte čili divas ēdamkarotes sezama eļļas divas ēdamkarotes...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk