Ābolu groziņi

Ābolu groziņi

Vai varat iedomāties kaut ko aromātiskāku un garšīgāku par groziņiem ar ābolu pildījumu, ko varat baudīt aukstā ziemas vakarā? Variantu ir daudz – groziņi, kūciņas “šarlotes”…
Šodien ļoti gribās piedāvāt jums groziņu recepti, kurā izmantoti karamelizēti ābolu gabaliņi. Groziņi no kārtainās mīklas ar satriecošu pildījumu un glītu noformējumu noteikti ieņems pienācīgu vietu saldummīļu ēdienkartē. Pagatavojiet un izbaudiet rezultātu!

SASTĀVDAĻAS:
    kārtainā mīkla – 400 g āboli – 6 – 8 gab. cukurs – 50 g sviests – 50 g vanilīns – 2 g pūdercukurs – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
  • Nomazgājiet un nomizojiet 3 - 4 ābolus, sagriežat smakos gabaliņos. Izkausējiet katliņā 50 g sviesta, pieliekat ābolus, cukuru, vanilīnu un 100 – 150 g ūdens.
  • Karsējiet ābolus, visu laiku maisot, apmēram 20 minūtes, uz lēnas uguns.
  • Kārtaino mīklu sadaliet gabaliņos, katru apmēram 50 g, izrullējiet plānos aplīšos.
  • Ņemiet keksu cepamo formu, katrā formiņā liekat mīklas aplīti, piepildiet to ar āboliem.
  • Ņemiet atlikušos ābolus, nomazgājiet, sagriežat uz pusēm, izņemiet serdes. Sagriežot plānās šķēlītēs un izrotājiet groziņus tā, kā parādīts video (viena ābola pusīte uz vienu groziņu).
  • Liekat groziņus cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 – 210 grādiem uz 20 – 25 minūtēm.
  • Lūk, saldie groziņi ir gatavi, uzmanīgi izņemat tos no formiņām un apberat ar pūdercukuru. Dekorēšanai varat izmantot savas iecienītākās ogas, augļus vai rīvētu šokolādi.
LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Siera kūka

Siera kūka

SASTĀVDALAS PAMATNEI: 100g „Selgas” cepumu 1 ēdamkarote cukura 70g sviesta PAGATAVOŠANA: Sablendē cepumus, pievieno cukuru un sviestu, samīca; ar sveistu...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk