Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!

Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!

SASTĀVDAĻAS:
  • 200 g miltu
  • 125 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 125 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 600 g ābolu
  • 50 ml citronu sulas
PĀRLIEŠANAI:
  • 200 g skābā krējuma
  • 75 g cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
PAGATAVOŠANA:
  • Bļodā rūpīgi sajaucam sviestu, sāli, cukuru un vaniļas cukuru.
  • Pa vienai pieliekam olas.
  • Miltus, kopā ar cepamo pulveri, pievienojam pa daļām.
  • Pielejam saldo krējumu.
  • Liekam mīklu formā, kas izsmērēta ar sviestu.
  • Ābolus nomizojam, sagriežam četrās daļās, izņemam serdi, apslakām ar citronu sulu.
  • Liekam ābolus uz mīklas, nedaudz iespiežot.
  • Cepam cepeškrāsnī, un cepam 175 grādos, apmēram 12 minūtes.
Pārliešanai:
  • Sajaucam krējumu, olas un cukuru.
  • Pīrāgu izņemam no krāsns un pārlejam ar sagatavoto maisījumu.
  • Cepam vēl 50 minūtes.
  • Gatavo pīrāgu atdzesējam un pārkaisām ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk