Ātri pagatavojams un neparasti garšīgs. Lielisks našķis pie tējas. Lai pagatavotu šo pīrāgu, tiek izmantoti tikai visvienkāršākie produkti, kas noteikti atradīsies katras saimnieces virtuvē. Ieprieciniet savus tuviniekus ar garšīgu kārumu – šī recepte būs īsts atradums. Pīrāga pagatavošana ir vienkārša un neaizņems daudz laika.
SASTĀVDAĻAS:
- 700 g aprikožu
- 180 g sviesta
- 250 g cukura
- 3 olas
- 10 g cepamā pulvera
- 500 g kviešu miltu
PAGATVOŠANA:
- Bļodā ieberam cukuru, pievienojam kausētu sviestu un rūpīgi samaisām.
- Masā iesitam olas un visu uzputojam ar putojamo slotiņu.
- Iegūtajā maisījumā iesijājam miltus un pieliekam cepamo pulveri. Visu samaisām, bet nu jau izmantojam plastmasas lāpstiņu.
- Ņemam cepamo formu un liekam tajā 2/3 gatavās mīklas. Rūpīgi izklājam to ar rokām, veidojam maliņas. Tad ar dakšiņu mīklu sabakstām.
- Aprikozes noskalojam, izņemam kauliņus un sagriežam. Tad izliekam tās sagatavotajā formā.
- Atlikušo mīklu liekam uz darba virsmas, apbārstām ar miltiem un izrullējam plānā taisnstūrī. Tad sagriežam to strēmelēs un liekam pa virsu aprikozēm kā pinumu.
- Liekam cepeškrāsnī 180 grādos un cepam 40 – 45 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesējam un apberam ar pūdercukuru.
LAI LABI GARŠO!