Garšīgs, skaists un noderīgs tiem, kas nemīl ilgi stāvēt pie plīts. To varat pagatavot vakariņās, to varat likt arī svētku galdā. Būs ļoti garšīgi! Domāju, jums noderēs šī vienkāršā recepte!
SASTĀVDAĻAS:
- 1 vidēja izmēra ziedkāposts
- 100 g eļļas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 250 ml piena
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g rīvēta siera
- 100 g šķiņķa
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls
- pipari
- skābais krējums
- parmezāns
PAGATAVOŠANA:
- Ziedkāpostu sadaliet rozetēs, liekat tās sālsūdenī uz 15 minūtēm. Tad ūdeni nolejat un noliekat ziedkāpostu malā.
- Katlā ar dubulto dibenu lejam 80 g eļļas un liekam uz nelielas uguns.
- Miltiem smalkā strūkliņā lejam klāt aukstu pienu, visu laiku maisot, lai neveidotos kunkuļi. Šo maisījumu lēnām
- lejam iekšā eļļa un maisām līdz maisījums sabiezē.
- Noņemam no uguns un pēc kārtas pieliekam olu dzeltenumus, pēc katra kārtīgi izmaisot. Pieliekat sieru, kas sarīvēts uz smalkās rīves. Ja vajag, pieliekat sāli, visu rūpīgi samaisiet.
- Cepamajā formā (25 cm), kas iesmērēta ar eļļu un izbārstīta ar 3 karotēm rīvmaizes, liekat ziedkāposta rozetes, gabaliņos sagrieztu šķiņķi, tad pagatavoto balto mērci.
- Liekam cepeškrāsnī, uz nelieliem grādiem, uz 30 – 40 minūtēm.
- Nogriežam gabaliņu, uzliekam karoti krējuma un pārberam ar sieru. Es sieru pārbēru visam sacepumam. Tas ir ļoti garšīgi, noteikti izmēģiniet!
LAI LABI GARŠO!