Augs, kuru ir iecienījušas cilvēka aknas

Augs, kuru ir iecienījušas cilvēka aknas

Aknas ir viens no vissvarīgākajiem mūsu orgāniem, tāpēc tām nepieciešama regulāra ārstēšana un attīrīšana. Un ir tāds garšaugs, kas īpaši der aknām, kas palīdz atjaunot to veselību un uzlabot darba spējas. Šis augs ir koriandrs. Tas lieliski uzlabo aknu funkcijas, attīrot asinis no smago metālu sāļiem. Tas it tas, kas nepieciešams katram organismam, iestājoties pavasarim.

Koriandra labās īpašības

Šis garšaugs jau no seniem laikiem tiek izmantots kā galvenā garšviela daudzos austrumu ēdienos. Koriandrs ir līdzīgs pētersīlim, taču tam ir mīkstākas un gaišākas lapiņas. Koriandrs labvēlīgi ietekmē visu organismu. Tam piemīt:

  • diurētiskas īpašības – likvidē visus sāpes izraisošos organismus urīnceļu infekcijas gadījumā;
  • pretiekaisuma efekts – satur dodekanolu, kas ir dabisks antibiotiķis;
  • enerģijas regulators – koriandram piemīt atvēsinoša iedarbība;
  • gremošanas uzlabotājs – neitralizē gāzu veidošanos, atvieglo sāpes, novērš meteorismu;
  • attīrošas īpašības – izvada no organisma smagos metālus;
  • atsāpinošs efekts – samazina sāpes iekaisuma procesos;
  • pretreimatisma efekts – uzlabo pašsajūtu.

Šis augs ir viens no labākajiem holesterīna regulētājiem. Koriandrs palīdz taukiem labāk pārstrādāties organismā.

Šis zaļais garšaugs tiek izmantots daudzos austrumu un Kaukāza virtuves ēdienos. To izmanto gaļas , putnu un zivs ēdienos, kā piedevu konserviem, marinādēm un salātiem. Zaļos dzinumus kopā ar citronu vai laimu izmanto atspirdzinošu dzērienu pagatavošanā. Bet veselīga dzīves veida piekritēji gatavo smūtiju no citrusaugļiem, gurķiem, koriandrs un kanēļa.

Attīroša zupa ar koriandru, kura noteikti patiks jūsu aknām

Katlā, kurā vārās deviņas glāzes buljona (gaļas, vistas vai dārzeņu), pievienot lielu smalki sakapātu sīpolu, piecas saspiestas ķiploka daiviņas, krietnu saišķi koriandra (sasietu ar aukliņu), 1 tējkaroti saspiestu ķimeņu, šķipsniņu safrāna.

Vārīt 10 minūtes uz mazas uguns. Tad pielikt 1 tējkaroti sāls. Vienu glāzi zupas sablendēt kopā ar 2 glāzēm vārītu turku zirņu, un šo biezeni ieliet zupā, koriandru izņemt.

Pielikt 6 kubiņos sagrieztus kartupeļus, divus burkānus un kāli. Sautēt pusstundu un pielikt vēl divas tējkarotes jūras sāls.

Pasniegt ar sagrieztu avokado, svaigi sakapātu koriandru un sagrieztu gaļu vai zivi.

LAI LABI GARŠO!

Šim rakstam ir tikai informējošs saturs. Tas nekādā gadījumā neaizvieto profesionālu medicīnisku konsultāciju, diagnostiku un ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar savu ģimenes ārstu par jebkuru jautājumu, kas saistīts ar jūsu veselību.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk