Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!

Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!

Šī ir vislabākā recepte!

SASTĀVDAĻAS:
  • Milti – 200 g
  • 1 citrons
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Cukurs – 125 g
  • Sāls pēc garšas
  • Piens – 100 ml (tauku saturs 1,5% ) un 5 ēdamkarotes mīklai
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • Vājpiena biezpiens - 125 g
  • Svaigas (vai saldētas) avenes – 325 g
  • Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
  • Skābais krējums – 175 g
  • Olas – 3 gab
  • Pūdercukurs pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
  • Citronu apliet ar vārošu ūdeni, rūpīgi nosusināt un mizu sarīvēt uz smalkās rīves.
  • Miltus samaisīt ar cepamo pulveri, 50 g cukura, šķipsniņu sāls un citrona mizu.
  • Tad pievienot 5 karotes piena, augu eļļu un biezpienu.
  • Visu sajaukt ar mikseri, līdz veidojas viendabīga mīkla.
  • Likt mīklu uz galda, kas nobārstīts ar miltiem un izrullēt apli 28 cm diametrā.
  • Iesmērēt formu ar augu eļļu, izbārstīt ar miltiem.
  • Likt mīklu formā, lai veidotos maliņas apmēram 2 cm.
  • Avenes sajaukt ar kartupeļu cieti un likt pa virsu mīklai.
  • Sajaukt krējumu, cukuru, olas un pienu.
  • Liet maisījumu pa virsu ogām.
  • Cept 180 grādu temperatūrā 25 – 30 minūtes.
  • Gatavo pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk