Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!

Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!

Interneta ārēs atradu interesantu konservēšanas recepti – baklažānus majonēzē ziemas krājumiem. Nolēmu izmēģināt. Izdevās tiešām ļoti garšīgi un sātīgi. Gribu padalīties arī ar jums ar šo lielisko uzkodas recepti.

SASTĀVDAĻAS:
Uz 7 litriem:
  • Baklažāni – 6 kg
  • Sīpoli – 2 kg
  • Ķiploki – 3 galviņas
  • Majonēze – 0,5 l
  • 9% etiķis – 100 g
  • Augu eļļa – 300 ml
  • Sāls
  • Maltie pipari
PAGATAVOŠANA:
  • Baklažānus sagriežam lielos kubiņos, uzberam sāli, atstājam uz stundu.
  • Tad apcepam pa daļām uz pannas, nospiežot lieko šķidrumu.
  • Sīpolus sagriežam un apcepam eļļā un pannas. Samaisām ar baklažāniem, pieliekam sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pielejam etiķi, pieliekam majonēzi un samaisām.
  • Ja ir vēlēšanās, var pielikt sēņu buljona kubiņu, tas piešķirs baklažāniem sēņu garšu.
  • Uzkodu liekam izkarsētās burkās, sterilizējam 20 minūtes, aizvalcējam.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk