Biezpiena bumbiņas

Biezpiena bumbiņas

SASTĀVDAĻAS:
  • 400 g mājas biezpiena
  • 250 g miltu
  • 5 tējkarotes (ar kaudzi) cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 0,25 tējkarotes vanilīna
  • 1 ola
  • 350 – 400 g saulespuķu eļļas
PAGATAVOŠANA:
  • Biezpienu sajaukt ar cukuru, sāli, vanilīnu un olu. Pielikt miltus un vēlreiz rūpīgi samaisīt.
  • Mīklu savelt bumbā un ļaut nostāvēties 15 minūtes, apsedzot ar caurduri.
  • Mīklai jābūt ļoti mīkstai.
  • Mīklu sagriezt gabaliņos un no tiem saviļāt nelielas bumbiņas.
  • Pannā ieliet eļļu un uzkarsēt, bet neļaut sākt vārīties.
  • Sagatavotās bumbiņas likt eļļā nelielā porcijām.
  • Tām jāvārās, visu laiku apmaisot, līdz kļuvušas zeltainas. Gatavās bumbiņas notecināt uz papīra dvieļa. Tas uzsūks lieko šķidrumu un bumbiņas būs sausas un nebūs treknas.
  • Biezpiena bumbiņas pārlikt citā traukā un pārkaisīt ar pūdercukuru.
  • Visu var paveikt 30 minūtēs.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk