Biezpiena kēksiņi ar kivi un banānu

Biezpiena kēksiņi ar kivi un banānu

Daudzās valstīs kēksiņus cep uz lieliem svētkiem – Ziemassvētkiem, Lieldienām. Zviedrijā tradicionāli tos sauc par “bumbieru maizi”, bet Lielbritānijā kēksus aplej ar marcipānu vai balto glazūru.

SASTĀVDAĻAS:
  • biezpiens – 150 g
  • cukurs – 120 g
  • milti – 120 g
  • sviests – 60 g
  • olas – 2 gab.
  • banāns – 1 gab.
  • kivi – 1 gab.
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • pūdercukurs
  • vanilīns
PAGATAVOŠANA:
  • Olas un cukuru saputot, līdz veidojas gaisīgas putas. Atsevišķi sajaukt biezpienu ar mīkstu sviestu. Turpinot putot, olu masai pievienot biezpiena masu un samaisīt līdz viendabīgam stāvoklim. Piebērt vanilīnu, cepamo pulveri un izsijātus miltus, iejaukt mīklu.
  • Banānu un kivi nomizot, sagriezt kubiņos un pielikt mīklai.
  • Mazas cepamās formiņas iesmērēt ar augu eļļu vai izklāt ar cepamo papīru. Formiņās likt mīklu un cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem, 30 – 35 minūtes. Kēksiņu gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
  • Kēksiņos var izmantot tikai banānu vai tikai kivi, bet gatavos kēksiņus pārliet ar glazūru no baltās vai tumšās šokolādes.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk