Nesen internetā atradu lielisku kūciņu recepti. Ilgi nevarēju saņemties tās pagatavot, man īsti nepadodas šāda veida konditorejas izstrādājumi. Bet ziņkārība ņēma virsroku un šodien tomēr saņēmos tās izcept – nolēmu iepriecināt savus tuviniekus.
Cepšanas process mani iepriecināja – viss izrādījās vienkārši un ātri, izmantojot nelielu produktu daudzumu. Rezultāts – lielisks, maigs biskvīts, kurš kūst mutē, un pildījums tik aromātisks un garšīgs, ka ne vārdos izteikt.
SASTĀVDAĻAS:
Biskvītam (8 – 9 gabaliņi):
- 50 g miltu
- 2 olas
- 50 g pūdercukura
Pildījumam:
- 300 ml saldā krējuma (33% tauku saturs)
- 300 g pūdercukura
- 300 g zemeņu
PAGATAVOŠANA:
- Cepamo papīru sagriežam deviņos kvadrātos, katru 15 x 15 cm.
- Ņemam šķīvi, kura diametrs ir apmēram 12 – 13 cm, un katra papīra vienā pusē zīmējam apļus.
- Gatavojam biskvīta mīklu: Ar mikseri putojam olas, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Putojam, līdz masa kļūs gaiša, un zīmējot tajā astotnieku, tas nepazūd 10 sekundes.
- Pievienojam miltus, uzmanīgi tos iecilājot olu – cukura masā.
- Uz katra uzzīmētā apļa, centrā, izliekam ēdamkaroti ar kaudzi mīklas un izlīdzinām, “nepārkāpjot” zīmētās robežas.
- Lapas liekam uz plāts, to liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam apmēram 6 – 8 minūtes.
- Tad ņemam ārā no krāsns un uzreiz noņemam no papīra. Ļaujam biskvītam pilnībā atdzist.
- Padoms: ja ar pirmo reizi neizdodas biskvītu laicīgi izņemt un tas krāsnī ir pārkaltis, situāciju var labot. Apgriežat biskvītu otrādi un uzklājat uz tā mitru dvieli. Atstājiet to uz 10 minūtēm.
- Gatavojam pildījumu. Bļodā ielejam aukstu saldo krējumu, pieberam pūdercukuru un putojam stingrās putās.
- Nomazgātas un nosusinātas zemenes sagriežam gareniski uz pusēm.
- Uzputoto putukrējumu liekam konditorejas maisā, uzliekam uzgali “zvaigznīte” un izspiežam vienu krējuma svītru tieši pa vidu biskvītam.
- Pa virsu liekam ogas un pa virsu uzspiežam vēl vienu putukrējuma kārtu.
- Liekam ledusskapī un atdzesējam.
- Biskvīta kūciņas pasniedzam ar tasi aromātiskas vasaras zāļu tējas un izbaudām pasakaino garšu.
LAI LABI GARŠO!