Biskvīta kūciņas ar zemenēm – aromātiskas un ļoti garšīgas

Biskvīta kūciņas ar zemenēm – aromātiskas un ļoti garšīgas

Nesen internetā atradu lielisku kūciņu recepti. Ilgi nevarēju saņemties tās pagatavot, man īsti nepadodas šāda veida konditorejas izstrādājumi. Bet ziņkārība ņēma virsroku un šodien tomēr saņēmos tās izcept – nolēmu iepriecināt savus tuviniekus.
Cepšanas process mani iepriecināja – viss izrādījās vienkārši un ātri, izmantojot nelielu produktu daudzumu. Rezultāts – lielisks, maigs biskvīts, kurš kūst mutē, un pildījums tik aromātisks un garšīgs, ka ne vārdos izteikt.

SASTĀVDAĻAS:
Biskvītam (8 – 9 gabaliņi):
  • 50 g miltu
  • 2 olas
  • 50 g pūdercukura
Pildījumam:
  • 300 ml saldā krējuma (33% tauku saturs)
  • 300 g pūdercukura
  • 300 g zemeņu
PAGATAVOŠANA:
  • Cepamo papīru sagriežam deviņos kvadrātos, katru 15 x 15 cm.
  • Ņemam šķīvi, kura diametrs ir apmēram 12 – 13 cm, un katra papīra vienā pusē zīmējam apļus.
  • Gatavojam biskvīta mīklu: Ar mikseri putojam olas, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Putojam, līdz masa kļūs gaiša, un zīmējot tajā astotnieku, tas nepazūd 10 sekundes.
  • Pievienojam miltus, uzmanīgi tos iecilājot olu – cukura masā.
  • Uz katra uzzīmētā apļa, centrā, izliekam ēdamkaroti ar kaudzi mīklas un izlīdzinām, “nepārkāpjot” zīmētās robežas.
  • Lapas liekam uz plāts, to liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam apmēram 6 – 8 minūtes.
  • Tad ņemam ārā no krāsns un uzreiz noņemam no papīra. Ļaujam biskvītam pilnībā atdzist.
  • Padoms: ja ar pirmo reizi neizdodas biskvītu laicīgi izņemt un tas krāsnī ir pārkaltis, situāciju var labot. Apgriežat biskvītu otrādi un uzklājat uz tā mitru dvieli. Atstājiet to uz 10 minūtēm.
  • Gatavojam pildījumu. Bļodā ielejam aukstu saldo krējumu, pieberam pūdercukuru un putojam stingrās putās.
  • Nomazgātas un nosusinātas zemenes sagriežam gareniski uz pusēm.
  • Uzputoto putukrējumu liekam konditorejas maisā, uzliekam uzgali “zvaigznīte” un izspiežam vienu krējuma svītru tieši pa vidu biskvītam.
  • Pa virsu liekam ogas un pa virsu uzspiežam vēl vienu putukrējuma kārtu.
  • Liekam ledusskapī un atdzesējam.
  • Biskvīta kūciņas pasniedzam ar tasi aromātiskas vasaras zāļu tējas un izbaudām pasakaino garšu.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Pasta ar liellopu

Pasta ar liellopu

SASTĀVDAĻAS: 450 grami liellopa mīkstuma divas ķiploka daiviņas pusotra ēdamkarote rīvēta ingvera pusīte čili divas ēdamkarotes sezama eļļas divas ēdamkarotes...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk