Bumbieru pīrāgs – jūs nespēsiet tam turēties pretī

Bumbieru pīrāgs – jūs nespēsiet tam turēties pretī

Šo pīrāgu varat gatavot gan no smilšu, gan no kārtainās mīklas. Mēs nolēmām palikt pie pirmā varianta. Pildījumam tiek izmantoti bumbieri un šokolāde.

SASTĀVDAĻAS:
  • Milti – 200 g
  • Sviests – 150 g un 60 g
  • Cukurs – 30 g
  • Ūdens – 1 ēdamkarote
  • Ola – 1 gab.
  • Sāls – pēc garšas
  • Bumbieri – 1 kg
  • Kanēlis – 2 tējkarotes
  • Brūnais cukurs – 4 ēdamkarotes
  • Šokolāde – 1 tāfelīte
PAGATAVOŠANA:
  • Miltus izsijājiet caur sietu. Pievienojiet izkausētu sviestu un sāli. Visu rūpīgi samaisiet.
  • Atsevišķi saputojiet olu. Pieliekat ūdeni un cukuru, samaisiet. Pielejat miltu masai.
  • Iejauciet mīklu.
  • Apsedziet ar pārtikas plēvi un liekat ledusskapī uz 40 minūtēm.
  • Mīklu plāni (3 – 4 mm) izrullējiet. Liekat iepriekš sagatavotā cepamajā formā.
  • Ūdens peldē izkausējiet šokolādi kopā ar 60 g sviesta un pielejiet mīklai.
  • Bumbierus nomazgājiet, nomizojiet un sagriežat plānās šķēlītēs. Rūpīgi izkārtojiet uz mīklas ar šokolādi.
  • Apsmērējiet ar sviestu, pārberiet ar kanēli un brūno cukuru.
  • Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 – 200 grādiem. Pīrāgam jācepas 25 – 30 minūtes. Kolīdz tas kļuvis zeltains, tā pīrāgs ir gatavs.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk