Cepti saldie pipari ķiploku marinādē

Cepti saldie pipari ķiploku marinādē

Šodien gribu jums pastāstīt par lielisku pikanti asu uzkodu no saldajiem pipariem. To ir ļoti vienkārši pagatavot tieši pirms svētku maltītes vai arī salikt burkās un uzglabāt. Vēsā vietā uzkodu var glabāt visu ziemas sezonu. Šī uzkoda noteikti ies pie sirds asu ēdienu cienītājiem.

SASTĀVDAĻAS:
  • saldie pipari – 1 kg
  • ķiploki – 100 g
  • asais pipars – 1 gab.
  • 9% etiķis – 100 g
  • sāls – 40 g
  • augu eļļa – 100 ml
PAGATAVOŠANA:
  • Noskalotus un nosusinātus piparus apcepam uz gāzes degļa no visām pusēm. Ieliekam plastmasas maisā, aizsienam to un ļaujam pipariem mazliet atdzist un “pasviedrēties”. Tad piparus nomizojam.
  • Gatavojam marinādi: sakapājam ķiplokus un aso piparu. Pievienojam sāli un etiķi. Katru piparu apviļājam marinādē un liekam kārbā ar vāku. Atlikušo marinādi pārlejam pipariem un cieši uzliekam kārbai vāku. Uzkoda gatava!

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk