Gardie riekstiņi ar iebiezināto pienu

Gardie riekstiņi ar iebiezināto pienu

Riekstiņi ar vārīto iebiezināto pienu ir vēl viena klasika, ko vislabāk pagatavot, kad ir daudz palīgu. Šoreiz mums tā arī sanāca palīgos nāca draugi un visi ātri tikām galā. Lai riekstiņi izdotos gardi būs nepieciešams jūsu un draugu pirkstu veiklība un protams labs pildījums, ko var pagatavot pašiem, vai uzticēties pārbaudītām vērtībām un nopirkt vārīto iebiezināto pienu veikalā. Riekstiņu formiņas pilda ar mazām piciņām, lai izceptajā cepumā ir daudz vietas pildījumam, jo kuram gan negaršo pilnais, pārpildītais riekstiņš.

SASTĀVDAĻAS:
  • Vārīts iebiezinātais piens 2 bundžas (2 x 397 ml)
  • Kviešu milti 300 g
  • Brūnais cukurs 100 g
  • Jūras sāls 1 tējk.
  • Sviests 200 g
  • Skābs krējums 1 ēd. k.
  • Vaniļas cukurs 1tējk.
  • Citrona miziņa 1 gab.
  • Ola 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
  • Ņem lielu bļodu un liek iekšā miltus, sāli vaniļas cukuru un brūno cukuru, visu kārtīgi samaisa.
  • Pievieno citrona miziņu un sviestu kubiņus, visu sajauc ar rokām, lai veidotos mīklas drupačas. Mīklā vēlams izmantot augsta labuma, aukstu saldkrējuma sviestu.
  • No izveidotās masas izveido bedrīti un liek iekšā olu un skābo krējumu, visu jauc viendabīgā masā. Gatavo mīklas pikuci ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
  • Izņemto mīklu dala mazās piciņās un pilda mazajās riekstiņu formiņās, kas iepriekš ir ieziestas ar sviestu.
  • Uzsilda krāsni 180° C un cep kārtīgi visu uzmanot, lai nepiedeg 10 - 15 min, līdz zeltainam brūnumam.
  • Gatavos cepumiņus ņem ārā no cepeškrāsns, ļauj visam atdzist.
  • Pilda iebiezināto pienu riekstiņu pusītēs un veido pilnos riekstiņus.

Lai labi garšo!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk