Garšīgs speķis sālījumā – vislabākais sālīšanas variants

Garšīgs speķis sālījumā – vislabākais sālīšanas variants

Garšīgo speķi sālījumā gatavosim pēc vislabākās receptes. Pateicoties šim sālījumam, katrs kumosiņš kusīs mutē. Uzkoda izdosies aromātiska, apetīti rosinoša un neticami garšīga. Recepte ir ļoti vienkārša ( var pat teikt – elementāra), bet rezultāts – satriecošs.
Ja zināsiet, kā pagatavot ideālu sālījumu, vairs nekādu grūtību nebūs.
Speķi var uzglabāt ne tikai saldētavā, bet arī pagatavot pastēti – samalt gaļas mašīnā, pievienot ķiploku un garšvielas. Un tad uzsmērēt uz maizītes un pasniegt pusdienās kopā ar šķīvi aromātiska boršča. Mēli var norīt!

SASTĀVDAĻAS:
  • viens litrs ūdens
  • četras ēdamkarotes sāls
  • speķis – tik, cik var salikt burkā
  • divas lauru lapas
  • melnie un aromātiskie pipari graudiņos – pēc garšas
  • 10 daiviņas ķiploka (vai pēc garšas)
PAGATAVOŠANA:
  • Speķa ādu notīrām ar nazi, noskalojam un nosusinām ar papīra dvieli.
  • Tad sagriežam to gabalos, apmēram pieci reiz pieci centimetri. Gabaliņi var būt dažādu izmēru, bet nebūtu vēlams griezt pārāk lielus gabalus.
  • Gatavojam sālījumu. Katlā lejam siltu ūdeni, pieliekam sāli, lauru lapas un piparus graudiņos. Rūpīgi samaisām, uzvārām un vāram 3 – 4 minūtes.
  • Atstājam, lai sālījums pilnībā atdziest.
  • Padoms. Sāls daudzumu sālījumā viegli var pārbaudīt, ja tajā ieliksiet jēlu olu, un tā peldēs – tas nozīmē, ka sāls ir pietiekami.
  • Ķiplokus nomizojam un smalki sakapājam.
  • Trauka dibenā (vislabāk ņemt stikla vai emaljētu trauku) liekam mazliet sakapāto ķiploku, un liekam speķa gabalus ar ādu uz leju.
  • Pārberam ar ķiplokiem, liekam nākamo kārtu ar speķi (arī ar ādu uz leju), pārberam ar ķiplokiem.
  • Tā turpinām, kamēr trauks ir piepildīts. Pārberam ar atlikušajiem ķiplokiem.
  • No atdzisušā sālījuma izņemam lauru lapas un liekam tās starp speķa gabaliem.
  • Lejam atdzisušo sālījumu tā, lai tas nosedz visus speķa gabalus.
  • Ja sālījāt nevis burkā, bet kādā citā traukā, tad liekat pa virsu šķīvīti un slogu.
  • Atstājam istabas temperatūrā uz 2 – 3 diennaktīm. Pēc tam liekat ledusskapī.
  • Tad izņemam speķa gabalus no sālījuma, nosusinām un pasniedzam. Atlikumu liekam plastmasas maisā, pārtikas plēvē vai folijā un uzglabājam saldētavā.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk