Gatavojam dārzeņu asorti ziemai – ar degvīnu un bez sterilizācijas.

Gatavojam dārzeņu asorti ziemai – ar degvīnu un bez sterilizācijas.

Ļoti garšīgi. Iesaku!

SASTĀVDAĻAS:
  • Gurķi, tomāti, kabači – tik, cik var ielikt trīslitru burkā
  • 50 ml degvīna
  • 4 – 5 daiviņas ķiploka
  • 50 ml 9% etiķa
  • 6 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 4 graudiņi smaržīgo piparu
  • 4 graudiņi melno piparu
  • 2 ķiršu lapas
  • 2 mārrutka lapas
  • Zariņš diļļu
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote koriandra
PAGATAVOŠANA:
  • Sterilizētās burkās likt pusi no visām garšvielām, ķiplokus sagriezt 3 – 4 daļās, tad nomazgātus, nosusinātus dārzeņus. Pa virsu gurķiem un tomātiem likt kabačus un atlikušās garšvielas.
  • Lejam burkā vārošu ūdeni, pa virsu liekot sterilizētus vāciņus, atstājam uz desmit minūtēm, tad ūdeni nolejam katliņā.
  • Ūdenim pievienojam cukuru, sāli un uzvārām, tad pielejam etiķi un degvīnu, vēlreiz uzvārām un pārlejam dārzeņiem. Aizvalcējam burkas . Apgāžam ar vāciņiem uz leju, ietinam segā un atstājam līdz nākamajai dienai.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk