Gurķi sinepju marinādē

Gurķi sinepju marinādē

SASTĀVDAĻAS:
  • 4 kg – gurķi
  • 1 glāze – cukurs
  • 2 ēd.k. – sinepju pulveris 1 galviņa – ķiploks
  • 1 glāze – 9% etiķis
  • 1 glāze – augu eļļa
  • 1 glāze – ūdens
  • 1 ēd.k. – malti pipari
  • 3 ēd.k. – sāls
PAGATAVOŠANA:
  • Nomazgātus gurķus sagriež gareniski četrās daļās. Samaisiet, cukuru, sāli, piparus un sauso sinepju pulveri. Liekam gurķus liela traukā un apberam ar maisījumu. Pievienojam eļļu, ķiploku, ūdeni un etiķi. Visu samaisām un atstājam uz 3 stundām ievilkties.
  • Pēc tam liekam gurķus puslitra burciņās un aplejam ar sulu, kas izveidojusies trauka apakšā. Katliņu izklāj ar kokvilnas dvieļiem un liekam iekšā burkas. Gurķus steralizē 15 minūtes no brīža, kad ūdens ir uzvārījies, apsedz ar jau nosterilizētiem metāla vāciņiem. Burkas aizvāko, pagriež ar vāciņu uz leju, tur satītus segā, kamēr burkas ir pilnībā atdzisušas.

Lai labi garšo!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk