Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas

Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas

SASTĀVDAĻAS:
  • 1 kg gurķu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 3 lieli sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 80 ml galda etiķa
  • 80 ml eļļas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
  • Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
  • Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
  • Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
  • Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
  • Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk