Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu

Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu

SLEPENĀ SATĀVDAĻA:
  • Sasmalcinām mazliet diļļu, divas –trīs daiviņas ķiploka un mazliet sālītā speķa.
  • Labāk, ja speķi ir nogatavināts, jo tam piemīt unikāla īpašība ar laiku nebojāties.
  • Tas kļūst vecāks, cietāks un iegūst raksturīgo dzeltenīgo nokrāsu un specifisko aromātu, kas ir īpaši vērtīgs šīs receptes pagatavošanai.
  • Iegūt tādu speķi ir diezgan vienkārši. Pietiek vien ar to, ka ietinat speķi papīrā un ieliekat uz dažiem mēnešiem ledusskapī. Pat ar nelielu gabaliņu jums pietiks desmitiem boršču.
  • Vēlams, lai speķim būtu pēc iespējam mazāk liesuma.
  • Speķis var būt pavisam nedaudz – apmēram tējkarote (sagrieztā veidā). Tas ir nepieciešams tikai tik daudz, lai piešķirtu oriģinālu aromātu ēdienam.
  • Tagad visas trīs sastāvdaļas bez žēlastības saspiežam viendabīgā masā. Var pievienot šķipsniņu jūras sāls, tas palīdzēs vieglāk sasmalcināt visu.
NOBEIGUMS:
  • Lūk, esam tikuši pie beigām. Tagad pats svarīgākais – padarīt to visu par brīnumaini gardu ukraiņu boršču.
  • Pievienojam katlā sāli pēc garšas, ēdamkaroti cukura, melnos un sarkanos piparus pēc vēlēšanās, pagaršojam.
  • Pagaršojam kartupeļus, vai gatavi, pagaršojam arī buljonu. Šajā gatavošana etapā ukraiņu borščs ir “jānoskaņo” kā muzikāls instruments.
  • Ja nepieciešams, skābumu var regulēt ar tomātu sulas palīdzību, saldumu ar cukura palīdzību, asumu ar pipariem utt.
  • Tad katlā liekam pannas saturu. Pavāram 15 minūtes.
  • Un pašā nobeigumā pievienojam “programmas naglu” – slepeno sastāvdaļu (diļļu, ķiploku un speķa maisījumu).
  • Izslēdzam uguni un ļaujam borščam pastāvēt 10 – 15 minūtes.
  • Liekat galdā svaigu rupjmaizi, krējumu, ķiplokus, sarkanos piparus un – LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk