Jaunie kartupeļi ar avokado mērci

Jaunie kartupeļi ar avokado mērci

Kā jūs parasti gatavojat jaunos kartupeļus? Novāriet un pārberat ar svaigām dillēm, cepat ar ķiplokiem un rozmarīnu? Piedāvājam jums ieviest savā recepšu krājumā mazliet daudzveidības. Brīnišķīga zeltaina garoziņa ir galvenā jauno kartupeļu priekšrocība, kuru pagatavosiet, sekojot šai receptei. Pikantā avokado mērce iekaros jūs ar savu maigo tekstūru, satriecošo citronu aromātu un izteiktajām ķiploku notīm.

SASTĀVDAĻAS:
  • jaunie kartupeļi – 700 g
  • olīveļļa – 50 ml
  • ķiploku pulveris – 1 tējkarote
  • jūras sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • avokado – 1 gab.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • citrona sula – 0,5 ēdamkarote
  • pētersīļi – puse buntītes
PAGATAVOŠANA:
  • Kartupeļus nomazgājiet un noberziet ar birstīti. Novāriet sālsūdenī līdz gatavībai. Ūdeni nolejiet un atdzesējiet apmēram 10 minūtes.
  • Avokado nomizojiet un liekat blenderī kopā ar ķiploka daiviņām un citrona sulu. Pieliekat jūras sāli un maltus melnos piparus. Visu sablendējiet, lēnām pievienojot olīveļļu.
  • Kartupeļus izliekat uz cepamās plāts, kas sasmērēta ar augu eļļu. Katru kartupeli saspiežat ar kaut ko cietu, piemēram ar stampiņu. Uzberat nedaudz sāls un ķiploku pulvera. Cepat cepeškrāsnī 200 grādos 25 minūtes.
  • Karstos kartupeļus apbārstiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pārlejiet ar avokado mērci.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk