Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep

Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep

SASTĀVDAĻAS:
  • 350 g grieķu jogurts
  • 300 ml piena
  • 1 ēdamkarote kakao
  • 40 g želatīns
  • 1 ēdamkarote citrona sula
  • 6 ēdamkarotes pūdercukurs
  • 250 g zemenes
  • zemenes dekorēšanai
  • Katliņā ielej pienu un pievieno 30 g želatīnu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
  • Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar mikseri.
  • Tad pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
  • 1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
  • Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.
  • Pēc noteiktā laika pārlej atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz tā būs vajadzīga.
  • Attīra zemenes un sablenderē biezenī.
  • Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
  • Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
  • Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī.
  • Kūka ir gatava, kad želatīns ir sastindzis.
  • Izdekorē kūku ar zemenēm.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk