Jūlijas Visockas Vecgada vakara receptes

Jūlijas Visockas Vecgada vakara receptes

Jūlija Visocka pieder pie tā tipa sievietēm, kuras pārsteidz ar visu – fantastisks ārējais izskats, ass prāts, ģimenes vērtības, nebeidzama kulinārijas mīlestība un vēlme dalīties ar savām zināšanām. Jūlijas Visockas Vecgada receptes vēlas uzzināt daudzas saimnieces. Ēdieni vienmēr izskatās satriecoši bet garša liek jukt prātā pat visizsmalcinātākajam gardēdim. Vai arī jums nav vēlēšanās iepriecināt savus mājiniekus un ciemiņus ar kaut ko īpašu tieši Vecgada vakarā?
Piedāvājam jūsu uzmanībai dažus ēdienus, kas pagatavoti pēc Jūlijas Visockas receptēm. Jūs varat izvēlēties tos, kuri gribēs gozēties uz jūsu svētku galda. Jaunas vēsmas vienmēr ir apsveicamas!

PĪLE AR KARTUPEĻIEM UN ĀBOLIEM
SASTĀVDAĻAS:
  • pīle – 4 – 5 kg
  • kartupeļi – 2 kg
  • jūras sāls – 0,5 tējkarotes
  • āboli – 6 gab.
  • puse citrona
  • cukurs – 1 ēdamkarote
  • sīpoli – 3 gab.
  • portvīns – 250 ml
  • olīveļļa – 4 ēdamkarotes
  • jāņogu ievārījums – 2 ēdamkarotes
  • sinepju pulveris – 1 tējkarote
  • Dižonas sinepes – 1 tējkarote
  • pipari graudiņos – 0,5 tējkarote
PAGATAVOŠANA:
  • Noskalojiet un nosusiniet pīli. Dažās vietās ieduriet tās ādā. Ierīvējiet pīli ar sāli no iekšpuses un ārpuses. Lai spārni neapdegtu, aptiniet tos ar foliju. Liekat pīli uz cepešpannas, cepat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem un cepat 25 minūtes.
  • Pēc norādītā laika nolejiet sakrājušos taukus, samaziniet temperatūru līdz 180 grādiem un cepiet pīli vēl 1,5 stundas.
  • Kartupeļus nomizojiet, vāriet līdz pusgatavībai. Liekat pie pīles un pārlejiet ar pīles taukiem. Visu apsedzat ar foliju un cepat vēl 25 minūtes.
  • Pa to laiku nomizojiet ābolus, sagriežat tos un citronu.
  • Lejat katlā 2 ēdamkarotes ūdens. Pieliekat cukuru, citronu un ābolus. Sautējiet 20 minūtes. Visu sablendējiet.
  • Nomizojiet sīpolus, sagriežat pusgredzenos. Apcepiet tos olīveļļā, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pielejiet portvīnu, pieliekat piparus, sinepju pulveri, 750 ml karsta ūdens un vāriet 15 minūtes. Tad pievienojiet sinepes un jāņogu ievārījumu, samaisiet un visu pielejiet pīlei un kartupeļiem. Paturiet pīli karstajā cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.
  • Pasniedziet pīli, kas pagatavota pēc Jūlijas Visockas receptes.
GARNELES AR MEDU
SASTĀVDAĻAS:
  • saldētas garneles – 500 g
  • sezama sēklas – 2 ēdamkarotes
  • svaigs ingvers – 30 g
  • puse čili pipara
  • ķiploka daiviņa – 1 gab.
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • šķidrs medus – 1 tējkarote
  • malti melnie pipari – 0,25 tējkarotes
  • jūras sāls – 0,25 tējkarotes
PAGATAVOŠANA:
  • Nomizojiet un sarīvējiet ingveru.
  • Sasmalciniet čili piparu, notīriet ķiploku.
  • Samaisiet saspiesto ķiploku ar ingveru, sāli, čili piparu, medu, maltiem pipariem un olīveļļu.
  • Garneles samaisiet ar pagatavoto marinādi, visu rūpīgi sajauciet. Garneles spraužat uz iesmiņiem, kas iepriekš izmērcēti ūdenī. Liekat uz cepamā papīra uz cepešpannas, pārberat ar sezama sēkliņām.
  • Liekat cepeškrāsnī grila režīmā. Cepat, līdz garneles gatavas.
KĒKSS AR ROZĪNĒM
SASTĀVDAĻAS:
  • milti – 300 g
  • rozīnes – 300 g
  • viens citrons
  • sviests – 90 g
  • cukurs – 50 g
  • pūdercukurs – 100 g
  • raugs – 15 g
  • piens – 50 ml
  • saldais krējums 22% - 50 ml
  • šķipsniņa safrāna
  • jūras sāls – 1 tējkarote
  • maskarpone siers – 250 g
  • divi olu baltumi
  • vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
PAGATAVOŠANA:
  • Samaisiet pienu ar saldo krējumu. Uzkarsējiet. Ieberiet 1 ēdamkaroti miltu un raugu. Atstājiet uz 15 minūtēm.
  • Safrānam uzlejiet mazliet ūdens. Atstājiet uz 10 minūtēm. Citronam norīvējiet miziņu.
  • Samaisiet 80 g sviesta ar izsijātiem miltiem, tējkaroti sāls un cukuru. Pielejiet izšķīdināto safrānu, ieraugu, pievienojiet izmērcētas rozīnes un citrona miziņu. Iejauciet mīklu, pārklājiet ar pārtikas plēvi un noliekat siltā vietā uz 60 minūtēm.
  • Iesmērējiet cepamo formu, liekat tajā mīklu, pagaidiet 10 minūtes, tad liekat cepeškrāsnī un cepat 50 minūtes 200 grādos.
  • Saputojiet olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Atsevišķi saputojiet pūdercukuru ar maskarpone sieru un vaniļas ekstraktu. Savienojiet abas masas un liekat uz pusstundu ledusskapī.
  • Apsmērējiet kēksu ar krēmu.
LASIS AR KADIĶOGĀM
SASTĀVDAĻAS:
  • laša fileja – 400 g
  • saišķītis diļļu
  • džins – 60 ml
  • 1 tējkarote kadiķogu
  • 1 tējkarote piparu graudiņos
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • skābais krējums – 200 g
  • puse fenheļa
  • puse ābola
  • puse citrona
  • sinepes – 1 ēdamkarote
  • pūdercukurs – 1 tējkarote
  • šķipsniņa maltu melno piparu
PAGATAVOŠANA:
  • Piestā saberziet pusi no pūdercukura daudzuma, sāli, melnos piparus un kadiķogas.
  • Lasi uz dažām minūtēm iemērciet džinā. Tad iesmērējiet to ar saberzto garšvielu maisījumu. Pa virsu liekat dilles un ietiniet lasi pārtikas plēvē. Atstājiet uz pāris dienām ledusskapī.
  • Smalki sagriežat fenheli un ābolu. Tad pagatavojiet mērci – sajauciet krējumu, fenheli un ābolu, sinepes, puscitrona sulu, atlikušo pūdercukuru, mazliet sāls un piparu.
  • Sagriežat lasi šķēlītēs un pasniedziet ar pagatavoto mērci.
RIEKSTU – KAFIJAS DESERTS
SASTĀVDAĻAS:
  • milti - 150 g
  • sviests – 420 g
  • olas – 3 gab.
  • cukurs – 150 g
  • valrieksti – 75 g
  • šķīstošā kafija – 4 ēdamkarotes
  • konjaks – 3 tējkarotes
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • pūdercukurs – 150 g
PAGATAVOŠANA:
  • Riekstus sasmalciniet. Kafiju iejauciet 4 ēdamkarotēs karsta ūdens.
  • Saputojiet 200 g mīksta sviesta ar pūdercukuru, pieliekat pusi riekstu un pielejiet pusi kafijas. Krēms ir gatavs. Liekat to ledusskapī uz pusstundu.
  • Saputojiet 200 g sviesta ar cukuru. Pa vienai pievienojiet olas. Pieliekat miltus, cepamo pulveri, kafiju, konjaku un atlikušos riekstus. Visu sajauciet.
  • Divās formās ieklājiet cepamo papīru un iesmērējiet tās ar sviestu. Abās formās liekat mīklu. Cepiet pusstundu. Kad biskvīti atdzisuši, katru apsmērējiet ar krēmu un veidojiet torti. Ja ir vēlēšanās, apbārstiet to ar riekstiem.
  • Jūs varat pagatavot visus vai dažus no augstāk aprakstītajiem ēdieniem pēc Jūlijas Visockas receptēm. Gatavojiet garšīgi, izbaudiet īpašos ēdienus un dalieties ar tiem, kuri vēl šaubās, ko liekt Vecgada vakara galdā.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk