Kā izvēlēties vislabāko lasi?

Kā izvēlēties vislabāko lasi?

Var veselu mūžību runāt par laša vērtīgajām un labajām garšas īpašībām. Viennozīmīgi ir vērts sevi ar to palutināt, kaut vai pa svētkiem. Bet kā izvēlēties patiešām kvalitatīvu zivi? Laši mēdz būt dažādi, un daudz ir atkarīgs no tā, kur zivs ir mitusi pirms uzķerās uz makšķeres āķa vai nonāca tīklā.

Kā pareizi izvēlēties

Daudz var pastāstīt laša gaļas krāsa. Kvalitatīva un vesela zivs ir piesātināti sarkanā krāsā. Zivīm, kuras izaudzējis cilvēks, krāsa bieži ir bālgana. Pārāk bāla nokrāsa var liecināt arī par to, ka zivs ir vairākkārt sasaldēta un atkausēta. Zivs krāsa ir atkarīga no tās uzturā lietotā astaksantīna - karotinoīda, ko satur ūdenszāles, planktoni un krils. Savvaļas lasis to saņem pietiekošā daudzumā. Zivju fermā audzētie laši saņem sintētisko astaksantīnu, kas pēc ķīmiskā sastāva nav identisks dabīgajam un pilnībā nedod vajadzīgo nokrāsu. Pievērsiet uzmanību filejas griezuma vietai. Ja uz tās ir redzamas skaidri izteiktas baltas dzīsliņas, tad visdrīzāk šī zivs ir audzēta fermā. Savvaļas lasis nonāk tirgošanā no februāra līdz augustam. Savukārt zivis no fermas ir pieejamas visu gadu. Nu, un protams, cena. Savvaļas zivis vienmēr maksās dārgāk.

Kāds laša veids labāks

Klusā okeāna lasis. Tā gaļā ir daudz antioksidantu, D vitamīna un citu vērtīgu vielu, un tas viss tāpēc, ka viņš pārtiek no planktona. Šīs zivs ēšanas paradumi padara tās audzēšanu ļoti sarežģītu. Tās gaļa izceļas ar spēcīgu aromātu.

Karaliskais lasis.Šīs zivs gaļa satur 2 reizes vairāk Omega-3 taukskābju, nekā jebkurš cits laša veids. To var audzēt mākslīgi, tāpēc iepērkoties jābūt ļoti uzmanīgam.

Kā pareizi pagatavot lasi

Lai pagatavotu ideālu laša gaļas ēdienu, saglabājot lielu vitamīnu daudzumu, tas jādara pareizi. Tāpēc esam sagatavojuši jums recepti.

Sastāvdaļas:

  • 400g laša gaļas
  • 1 tējk. augu eļlas
  • 1 ed.k. sviesta
  • 1 ēd.k. svaigu garšaugu maisījuma
  • citronu sula (pēc garšas)
  • jūras sāls (pēc garšas)

Pagatavošana:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 160°C.

Izlieciet zivi uz plāts, kas izklāta ar pergamenta papīru

Satiniet zivi pergamentā no visām pusēm

Cepiet 20 min. Pēc tam apberiet ar garšaugiem un aplejiet ar citronu sulu

Pareizi izvēlēties produktus – tā ir vesela zinātne. Bet arī tā ir jāzin. Ja šis raksts jums noderēja, padalieties ar to!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk