Kā nepieļaut augstu asinsspiedienu?

Kā nepieļaut augstu asinsspiedienu?

Ķirbis un citrons
  • 2 citroni,
  • 1 kg ķirbja,
  • 1 kg cukura

Ķirbja mīkstumu un citronu ar visu mizu samalt gaļas mašīnā, pievienot cukuru, samaisīt. Lietot pa ēdamkarotei pirms ēšanas. Glabāt ledusskapī. Cukura vietā labāk izmantot medu.

Ķiploks un ābolu etiķis
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 1 tējkarote ābolu etiķa,
  • 200 ml ūdens.

Katru rītu tukšā dūšā apēst daiviņu ķiploka un uzdzert glāzi ūdens ar ābolu etiķi.

Biešu kvass
  • 1 kg biešu,
  • 2 – 3 litri ūdens,
  • 3 ēdamkarotes ābolu etiķa,
  • medus un citrons pēc garšas.

Sarīvēt svaigas, nevārītas bietes, likt trīslitru stikla burkā. Uzliet siltu vārītu ūdeni, pievienot ābolu etiķi, apsegt ar marli, atstāt uz 2 – 3 dienām. Dzert pa 100 ml trīs reizes dienā pirms ēšanas, pieliekot medu un citronu sulu.

Ārstēšanās kurss – 2 mēneši.

Biešu – medus maisījums
  • 200 g medus,
  • 300 ml biešu sulas.

Biešu sulu samaisīt ar šķidru medu. Lietot pa ēdamkarotei 2 – 4 reizes dienā pirms ēšanas.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk