Lieliska recepte. Kabači bulgāru gaumē neprasa daudz laika un pūļu.
Tā ir pavisam vienkārša sagatave un izdodas ļoti garšīgi.
Arī gurķus varat likt šajā marinādē, iznāks neparasti garšīgi.
SASTĀVDAĻAS:
- Daudzums paredzēts četrām litra burkām.
- 3 kg kabaču
- 2 litri ūdens
- 1 glāze (200 g) cukura
- 3 ēdamkarotes (ar kaudzi) sāls
- 250 g 9% etiķa
- Zaļumi (dilles, mārrutku lapas)
- 4 daiviņas ķiploka (uz vienu burku)
- 1 tējkarote melno piparu graudiņos
- Lauru lapas – 6 – 8 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Kabačus nomazgāt un sagriezt ripās.
- Noskalot zaļumus, nomizot ķiplokus, likt izkarsētās burkās.
- Pagatavot marinādi.
- Lielā katlā liet ūdeni, pievienot sāli, cukuru, lauru lapas, piparus. Uzvārīt.
- Pieliet etiķi.
- Likt verdošajā marinādē kabačus, uzlikt vāku, turēt uz uguns 5 minūtes.
- Periodiski apmaisīt ar karoti, lai visi kabači “izpeldētos” marinādē. Noņemt no uguns.
- Sagatavotajās burkās ar karoti likt karstos kabačus.
- Marinādi vēlreiz uzvārīt, pārliet kabačiem, burkas aizskrūvēt.
- Burkas likt ar vākiem uz leju, ietīt segā, ļaut pilnībā atdzist.
LAI LABI GARŠO!