Kabači bulgāru gaumē. Lieliska uzkoda svētku galdam un ikdienai.

Kabači bulgāru gaumē. Lieliska uzkoda svētku galdam un ikdienai.

Lieliska recepte. Kabači bulgāru gaumē neprasa daudz laika un pūļu.
Tā ir pavisam vienkārša sagatave un izdodas ļoti garšīgi.
Arī gurķus varat likt šajā marinādē, iznāks neparasti garšīgi.

SASTĀVDAĻAS:
  • Daudzums paredzēts četrām litra burkām.
  • 3 kg kabaču
  • 2 litri ūdens
  • 1 glāze (200 g) cukura
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzi) sāls
  • 250 g 9% etiķa
  • Zaļumi (dilles, mārrutku lapas)
  • 4 daiviņas ķiploka (uz vienu burku)
  • 1 tējkarote melno piparu graudiņos
  • Lauru lapas – 6 – 8 gab.
PAGATAVOŠANA:
  • Kabačus nomazgāt un sagriezt ripās.
  • Noskalot zaļumus, nomizot ķiplokus, likt izkarsētās burkās.
  • Pagatavot marinādi.
  • Lielā katlā liet ūdeni, pievienot sāli, cukuru, lauru lapas, piparus. Uzvārīt.
  • Pieliet etiķi.
  • Likt verdošajā marinādē kabačus, uzlikt vāku, turēt uz uguns 5 minūtes.
  • Periodiski apmaisīt ar karoti, lai visi kabači “izpeldētos” marinādē. Noņemt no uguns.
  • Sagatavotajās burkās ar karoti likt karstos kabačus.
  • Marinādi vēlreiz uzvārīt, pārliet kabačiem, burkas aizskrūvēt.
  • Burkas likt ar vākiem uz leju, ietīt segā, ļaut pilnībā atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk