Kabači korejiešu gaumē būs lieliska uzkoda no marinētiem kabačiem, burkāniem un saldajiem pipariem. Tāpat kā citi dārzeņi, arī kabači jāgatavo ar dažādām garšvielām, kuru sastāvā jābūt arī koriandram.
SASTĀVDAĻAS:
- kabači – 1 kg
- burkāni – 2 – 3 gab.
- saldie sarkanie pipari – 2 – 3 gab.
- ķiploks – 1 gab.
- Korejas burkānu garšviela – 1 – 2 tējkarotes
MARINĀDEI:
- cukurs – 0,5 glāze
- 9% etiķis – 0,5 glāze
- augu eļļa – 0,5 glāze
- sāls – 1 ēdamkarote
PAGATAVOŠANA:
- Kabačus noskalot, nomizot un sarīvēt (vislabāk uz rīves, kas paredzēta korejiešu burkānu rīvēšanai).
- Noskalot un nomizot burkānus, arī sarīvēt.
- Noskalot saldos piparus, izņemt sēklas, izgriezt baltās daļas. Sagriezt salmiņos.
- Nomizot ķiploku, sarīvēt uz smalkās rīves vai izspiest ķiploku spiedē.
- Dārzeņus, ķiploku un garšvielas rūpīgi samaisīt. Likt ledusskapī uz 5 stundām.
- Gatavot marinādi. Samaisīt etiķi, cukuru un sāli. Pievienot augu eļļu, samaisīt. Nekarsēt!
- Dārzeņiem uzliet marinādi un samaisīt.
- Salātus likt izkarsētās burkās.
- Burkas likt lielā katlā ar ūdeni un sterilizēt. Litra burkas 25 – 30 minūtes, puslitra burkas 15 – 20 minūtes. Burkas aizvalcēt.
- Kabaču salāti korejiešu gaumē ir gatavi.
LAI LABI GARŠO!