Kakao šokolādes krems. Padomju laika ēdnīcas garša

Kakao šokolādes krems. Padomju laika ēdnīcas garša

SASTĀVDAĻAS:
  • 300 g piens
  • 50 g kakao pulveris
  • 30 g želatīns vai 10 plāksnes
  • 250 g cukurs
  • 750 g saldais krējums
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
PAGATAVOŠANA:
  • Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm.
  • Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao.
  • Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst).
  • Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu.
  • Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Iemaisa piena maisījumu.
  • Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā.
  • Liek ledusskapī, lai saželē.

Pasniegt ar kādu no ķīseļiem. Vislabāk būs skābāks, piemēram, dzērveņu, aveņu ķīselis.

Avots: zaigasstuuritis.blogspot.com

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk