Vēlos pastāstīt par kādu interesantu recepti. Tie ir gurķīši, kas marinēti kāpostu lapās. Ļoti garšīgi, un kāpostu lapas pēc tam varat izmantot kāpostu tīteņu pagatavošanai.
Produkti:
Marināde:
Rēķināts uz vienu trīslitru burku:- Viena ēdamkarote (ar kaudzi) sāls
- Viena ēdamkarote (ar kaudzi cukura)
- 70 ml 9% etiķa
Kā pagatavot marinētos gurķīšus:
- Trīslitru burkas dibenā liekam upeņu un mārrutku lapas, dilles, lauru lapu, piparus graudiņos, sinepju sēklas un dažas daiviņas ķiploka.
- Kāpostu lapas aplejam ar verdošu ūdeni un atstājam uz trim minūtēm.
- Katru gurķi ietinam kāpostu lapā un liekam burkā ar zaļumiem un garšvielām.
- Aplejam gurķus ar karstu ūdeni, aizskrūvējam burku un ļaujam pastāvēt 20 – 30 minūtes.
- Ūdeni nolejam katlā un no tā gatavojam marinādi. Pārlejam gurķiem. Sterilizējam burkas 15 minūtes, tad aizskrūvējam ar metāla vāciņu. Apgāžam ar vāku uz leju, ietinam segā un ļaujam pilnībā atdzist.
- Gurķi kāpostu lapās iznāk ļoti kraukšķīgi, arī kāpostu lapas izdodas gardas. Noteikti izmēģiniet!
LAI LABI GARŠO!