SASTĀVDAĻAS:
- Kefīrs – 450ml
- Pilngraudu vai auzu milti – 320g
- Soda – 1 tējkarote
- Kāposti – 400g
- Burkāni – 1 – 2gb
- Sāls, garšvielas, zaļumi – pēc garšas
UZTURVĒRTĪBA:
- Kalorijas – 95 kkal
- Tauki – 1g
- Ogļhidrāti – 17g
- Olbaltumvielas – 5g
PAGATAVOŠANA:
- Burkānus notīrīt, sarīvēt. Tad apcept kopā ar garšvielām.
- Kāpostu smalki sagriezt vai saēvelēt. Pievienot burkāniem, pievienot sāli, un cept līdz gatavībai.
- Sodu “dzēst” ar kefīru un atstāt uz desmit minūtēm.
- Sajaukt miltus ar kefīru, pievienot sāli, mazliet olīveļļas, visu sajaukt (var izmantot mikseri).
- Formas apakšā likt pusi mīklas, tad pildījumu no kāpostiem un burkāniem un noklāt ar otru pusi mīklas.
- Cept 40 minūtes 160 grādu temperatūrā.
- Zaļumus var pievienot pildījumam vai pārkaisīt jau gatavam pīrāgam.
LAI LABI GARŠO!