Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Aizkarpatu recepte – garšīgāki, nekā parastie tīteņi!

Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Aizkarpatu recepte – garšīgāki, nekā parastie tīteņi!

Visgaršīgākie kāpostu tīteņi ir tie, kas pagatavoti pēc šīs, Aizkarpatu receptes. Ziemā šajā reģionā jums tos pasniegs ar rīsiem un sēnēm, ietītus skābētu kāpostu lapās, bet vasarā – apetīti rosinošas gaļas ruletītes tiks ietītas svaigu kāpostu lapās un ceptas cepeškrāsnī.

SASTĀVDAĻAS:
  • baltie galviņkāposti – 3 kg
  • cūkgaļa – 1 kg
  • speķis – 150 g
  • skābais krējums – 130 g
  • tomātu pasta – 30 g
  • ūdens – 1,5 litri
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • sīpoli – 2 gab.
PAGATAVOŠANA:
  • Kāpostu novāriet un sadaliet lapās.
  • Sīpolu smalki sagriežat un apcepat kopā ar speķi.
  • Gaļu sagriežat plānās šķēlēs, izklapējiet, uzberat sāli un piparus.
  • Uz kāposta lapas liekat izklapētu cūkgaļu, tai pa virsu tējkaroti apcepto sīpolu.
  • Satiniet ruletītē.
  • Trauka apakšu izklājiet ar veselām kāpostu lapām, pa virsu liekat satītās ruletītes, pārlejiet ar karstu ūdeni, pieliekat sāli un piparus.
  • Ūdenim jāpārklāj tīteņi par 1 – 2 cm.
  • Pieliekat tomātu pastu un skābo krējumu.
  • Trauku liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem, uz 30 – 40 minūtēm.
  • Gatavos tīteņus pārberiet ar smalku sagrieztiem zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku. Pasniedziet karstu.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk