Krēmzupas ir īstas vitamīnu bumbas, jo vienā piegājienā var apēst ļoti lielu dārzeņu daudzumu. Tās ļoti viegli un ātri var pagatavot un tās garšo vienkārši lieliski.
SASTĀVDAĻAS:
- Ūdens 600 ml
- Ķirbis 800 g
- Burkāni 4 gab.
- Kartupeļi 6 gab.
- Kausētais siers 200 g
- Sāls pipari (pēc garšas)
- Buljona kubiņš 1 gab.
- Muskatrieksts (rīvēts, pēc garšas)
- Čilli pipars (pēc garšas)
- Ķirbju sēklas (pasniegšanai)
PAGATAVOŠANA:
- Nomizo un sagriež dārzeņus.
- Uzliek vārīties ūdeni un liek iekšā dārzeņus ar buljoneti. Vāra līdz dārzeņi paliek mīksti.
- Gatavos dārzeņus sablenderē.
- Iemaisa kausēto sieru, garšvielas un vēlreiz uzvāra.
- Zupu pasniedz karstu, pievienojot klāt nedaudz ķirbju sēklu un zaļumu pēc izvēles.