Ķirši šokolādē

Ķirši šokolādē

SASTĀVDAĻAS:
  • 1 kg ķiršu
  • 0,6 kg cukura
  • 1 glāze ūdens
  • šokolādes masa
PAGATAVOŠANA:
  • Noskalo ķiršus un izņem kauliņus (var kauliņus neizņemt).
  • Liek sagatavotā cukura sīrupā, uzvāra un ļauj atdzist.
  • Pēc 3 stundām atkal uzvāra.
  • Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ķirši iecukurojušies.
  • Tad uz sieta nedaudz apžāvē ķiršus un iegremdē tos šokolādes masā.
  • Šokolādes masas pagatavošana:
  • Šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti saldā krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
  • Šokolādes vietā var lietot arī kakao pulveri:
  • 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai saldā krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
  • Tad ķiršus šokolādē patur 2 minūtes, izņem un lieko šokolādes masu notecina.
  • Ķiršus sakārto uz sieta un ļauj apžūt.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk