Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu

Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu

Pildījumi var būt dažnedažādi – tradicionāli tas ir biezpiens ar piedevām, bet, ja diētiska rakstura pārdomas nenomāc, var pildīt arī ar sieru, bekonu un tā tālāk. Šis tāds veselīgs variants!

SASTĀVDAĻAS:
  • Vienāda izmēra kartupeļi ( tik cik ēdāju )
  • Pildījums – pēc izvēles, bet šoreiz tas ir biezpiens ar kaperiem un mazliet zaļās mērces ( tā var būt jebkāda pesto līdzīga mērce no iecienītiem zaļumiem utt.
PAGATAVOŠANA:
  • Svarīgi, lai kartupeļi būtu vienāda izmēra, lai visi izceptos reizē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo būs jācep un jāēd ar visu mizu.
  • Katram kartupelim divās trijās vietās iedur ar dakšiņu, lai cepoties nesasprākst, savieto uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru, un šauj sakarsētā krāsnī uz 45 – 60 minūtēm ( atkarībā no bumbuļu lieluma ).
  • Gatavam kartupelim ir kraukšķīga miziņa un var viegli iedurt ar dakšiņu.
  • Ar dakšiņu sadursta gatavam kartupelim virspusē līniju. Pēc tam ar īkšķi un rādītājpirkstu no abiem galiem viegli saspiež bumbuli, līdz sadurstītā līnija atveras.
  • Pēc tam ievieto pildījumu un mielojas!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk