Kraukšķīgs “Napoleons”. Eleganta recepte – ļoti ātri un garšīgi!

Kraukšķīgs “Napoleons”. Eleganta recepte – ļoti ātri un garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
  • Milti – 430 g
  • Auksts sviests – 270 g
  • Ūdens – 170 ml
  • Etiķis – 20 ml
  • Šķipsniņa sāls
Krēmam:
  • Mīksts sviests – 400 g
  • Kārba iebiezinātā piena – 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
  • Mīklai – izsijājam miltus, pieliekam sāli un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Sakapājam ar nazi līdz drupaču konsistencei. Ūdeni sajaucam ar etiķi un pievienojam miltiem un sviestam. Visu samīcam viendabīgā mīklā, izveidojam bumbu, ietinam pārtikas plēvē un liekam uz pusstundu ledusskapī.
  • Tad uz galda uzberam nedaudz miltu un izrullējam mīklu apmēram vienu centimetru biezā kvadrātveida plāksnē.
  • Veidojam no plāksnes aploksni. Atkal izrullējam un atkal veidojam aploksni. Darbību atkārtojam četras reizes un izrullēto mīklu atkal ieliekam ledusskapī uz stundu. Tad sadalām mīklu 8 – 9 daļās. Mīklu, ar kuru nedarbojamies, turēt ledusskapī.
  • Izrullējam plāni, gandrīz caurspīdīgu, sadurstām dažās vietās ar dakšu un cepam cepeškrāsnī 200 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaina.
  • Krēmam saputojam sviestu, pieliekam iebiezināto pienu un atkal saputojam. Katru mīklas plāksni apsmērējam ar plānu krēma kārtiņu.
  • Nelīdzenās plākšņu malas apgriežam un sasmalcinām. Apberam torti ar drupačām. Ļaujam ledusskapī ievilkties dažas stundas.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk