Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!

Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!

SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
  • Milti - 2,5-3 glāzes un puse tases pildījumam
  • eļļa - 150 g
  • skābais krējums 10% - 250 g
  • cukurs - 1 ēdamkarote bez augšas
  • sāls - 1 tējk.
Pildījumam:
  • svaigi kāposti
  • sviests
  • olas 2-3 gab
Ēdiena gatavošana:
  • Sagatavojiet pildījumu: ielieciet sasmalcinātus kāpostus verdošā ūdenī, atkal vāriet un ļaujiet tiem atdzist, pēc tam ielieciet kāpostus šķidrumā un saspiediet tos ar rokām, pievienojiet izkausētu sviestu un 2-3 cieti vārītas olas, sāli, piparus.
  • Sagatavojiet mīklu: saberzējiet sviestu miltos, pievienojiet sāli un cukuru , ar pirkstiem mīciet to drupatās, tad pakāpeniski pievienojiet skābu krējumu un mīciet mīklu ar rokām, pievienojiet miltus.
  • Mīklu mīciet ļoti labi. Mīkla nedrīkst būt ļoti atdzisusi. Atstājiet mīklu atpūsties. Var pat uz nakti.
  • No rīta pagatavojiet pīrāgus parastajā veidā, ielieciet tos uz cepšanas loksnes, uzlejiet sviestu. Uzlieciet pīrāgus no aukstās vietas tūlīt krāsnī, kas ir uzsildīta līdz 220 grādiem, lai sviestam nebūtu laika izkust.
  • Piespiediet pīrādziņu augšu ar tējkaroti piena samaisītu olu. Cepiet līdz zeltainai krāsai.

Labu apetīti!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk