Mandarīnu zefīrs

Mandarīnu zefīrs

Saldumu gatavošana lieliski uzlabo noskaņojumu visai ģimenei, novērš no ikdienas rutīnas un dāvā šai pasaulei mazliet skaistuma. Gaidot Ziemassvētkus, īpaši pieprasīta būs šī mandarīnu – kanēļa zefīra recepte. Atsvaidzinošas citrusa notis un siltais kanēļa aromāts savienojas vienotā saldā ansamblī. Garšvielas pievienojiet pēc garšas, jo veikalos bieži vien ir nopērkams neīstais kanēlis, jeb tā saucamā kasija, un tas nozīmē, ka to vajadzēs pavisam nedaudz, burtiski uz naža gala. Īsto kanēli varat pievienot veselu tējkaroti.

SASTĀVDAĻAS:
  • āboli – 100 g
  • pūdercukurs – 300 g
  • ūdens – 60 ml
  • mandarīnu sula – 60 ml
  • mandarīnu miziņa – 1 tējkarote
  • olas baltums – 1 gab.
  • agar agars – 6 g
  • kanēlis – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:

Pagatavot ābolu biezeni: nomizot un sablendēt vai sarīvēt. Var pievienot mazliet mandarīna mīkstumu. Tad samaisīt biezeni ar pūdercukuru (100 g) un uzkarsēt, līdz masa kļūst viendabīga.

Citā katliņā sajaukt mandarīnu sulu, ūdeni, 200 g pūdercukura un agaragaru. Vārīt sīrupu 5 minūtes pēc tam, kad šķidrums uzmetis pirmo burbuli. Tad no uguns noņemt un ļaut mazliet padzist.

Saldo ābolu biezeni samaisīt ar olas baltumu un kanēli. Saputot ar mikseri, līdz stingrām putām. Tad tievā strūkliņā pieliet sīrupu ar agaragaru, turpināt putot, palielinot miksera jaudu. Tad pievienot mandarīnu miziņu un samaisīt zefīra masu ar plastmasas lāpstiņu.

Zefīra masu likt konditorejas maisā (vai vienkārši plastmasas maisā). Izspiest zefīrus un ļaut tiem apkalst 10 – 14 stundas, pēc tam salīmēt pusītes kopā. Nobeigumā pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar aromātiskas tējas tasi vai kādu Ziemassvētku silto dzērienu.

Vienīgais sarežģītais moments, kas var jūs pārsteigt gatavošanas laikā – mandarīnu miziņas norīvēšana. Tā ir ļoti mīksta, tāpēc rīvēšana aizņems mazliet laika, bet tas ir tā vērts!

Līdzīgi kā mandarīnu zefīrus, varat pagatavot arī zefīrus ar citronu un piparmētru vai ar apelsīnu un ingveru.

Agar agara īpatnība ir tā, ka tas sacietē pat istabas temperatūrā, tāpēc necenšaties to aizvietot ar želatīnu.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk