Marinēti pipari ziemai. Vienreiz pamēģinājuši, neaizmirsīsiet nekad!

Marinēti pipari ziemai. Vienreiz pamēģinājuši, neaizmirsīsiet nekad!

Šī recepte man ir jau labu laiku. Gatavoju katru gadu, apmēram 40 – 50 litra burciņas.
Varam baudīt garšīgus marinētos piparus visas ziemas garumā!

SASTĀVDAĻAS:
  • Saldie pipari – 7 kg
  • Koriandrs un selerijas lapas – katrs pa 200 g
  • Ķiploks – 1 gab
  • Pipari graudiņos – 10 gab
  • Lauru lapa
Marināde:
  • Saulespuķu eļļa – 0,5 litri
  • Ūdens – 0,5 litri
  • 9% etiķis – 100 ml
  • Sāls – 3 ēdamkarotes
  • Cukurs – 100 g
PAGATAVOŠANA:
  • Piparus attīrām no sēklām, griežam uz pusēm vai četrās daļās.
  • Zaļumus sasmalcinām, ķiploku sagriežam šķēlītēs.
  • Marinādei samaisām visas sastāvdaļas un uzvārām.
  • Blanšējam piparus marinādē 5 minūtes.
  • Karstos piparus liekam izkarsētās burkās, apberam ar zaļumiem un ķiploka šķēlītēm, uzlejam marinādi.
  • Sterilizējam burkas.
  • Ja to darām katlā, tā dibenā noteikti ieklājiet auduma salveti.
  • No ūdens vārīšanās brīža, sterilizējam burkas 20 minūtes (viena litra burkas). Aizskrūvējam burkas.
  • Apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atstājam uz diennakti atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk