Medus kūka

Medus kūka

SASTĀVDAĻAS:
  • Medus 40 g Cukurs 80 g Sviests 50 g Olas 1 gab Sāls 2 g Kviešu milti 190 g Skābais krējums 1000 g Kondensētais piens ar cukuru 300 g Soda 3 g
PAGATAVOŠANA:
  • Katliņā ieliek cukuru, medu, sviestu, olu un uzkarsē (bet nevāra).
  • Tad pievieno sodu, samaisa, noņem katliņu no uguns un kārtīgi uzputo.
  • Ļauj atdzist.
  • Miltus samaisa ar sāl un pa nelielai porcijai piemaisa pie olu medus masas.
  • Ļauj mīklai atdzesēties ledusskapī. Vislabāk 8 stundas.
  • Mīklu sadala 8 daļās (vai arī vairāk vai mazāk daļās atkarībā no pannas lieluma).
  • Katru daļu uzrullē un cep cepeškrāsnī līdz cepums paliek brūngans.
  • Parasti viena cepuma kārta izcepas aptuveni 5 minutēs. Tik daudz laika parasti vajag, lai izrulētu nākamo mīklas kārtu.
  • Krēmam sajauc skābo krējumu ar kondensēto pienu.
  • To smērē starp kūkas kārtām.
  • Sasmērēto kūku novieto ledusskpī vai citā vēsā vietā vismaz uz 12 stundām, bet labāk uz diennakti.
  • Arī rotāšanu labāk atlikt uz nākamo dienu.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk