Paelja ar vistu un garnelēm

Paelja ar vistu un garnelēm

Tas ir klasisks spāņu ēdiens, kura pamatā ir rīsi. Safrāna, kajēnas piparu un paprikas vietā varat ņemt jau gatavu paeljas garšvielu maisījumu. Gaļas un jūras produktu savienojums ir tradicionāla Spānijas garša. Ja tā jums šķiet pārāk eksotiska, gatavojiet paelju tikai ar gaļu vai tikai ar garnelēm, attiecīgi palielinot to daudzumu. Taču es piedāvāju jums recepti ar vistu un garnelēm.

SASTĀVDAĻAS (8 PORCIJĀM):
  • vistas šķiņķīši (bez ādas) – 8 gab.
  • dārzeņu buljons (karsts) – 6 glāzes
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • saldie sarkanie pipari (sagriezti strēmelēs) – 4 gab.
  • garneles (attīrītas) – 700 g
  • sāls – pēc garšas
  • melni maltie pipari – pēc garšas
  • tomāti savā sulā (gabaliņos) – 800 g
  • basmati rīsi vai paeljas rīsi – 450 g
  • sviesta pupiņas – 400 g
  • safrāns – daži gabaliņi
  • kajēnas pipari – šķipsniņa
  • malta paprika – šķipsniņa
  • sakapāti svaigi pētersīļi
PAGATAVOŠANA:

Liekat katlā vistas šķiņķīšus, uzlejat mazliet dārzeņu buljona un vārāt uz vidējas uguns apmēram 15 – 20 minūtes. Tas šķiņķīšus izņemat.

Lielā, dziļā pannā (ja jums nav īpašās paeljas pannas) lejat olīveļļu, liekat tajā saldos piparus un cepat 2 minūtes. Tad pievienojiet garneles, pieliekat sāli un piparus un, pastāvīgi maisot, cepat vēl 2 minūtes, līdz garneles gatavas. Izņemat ar putojamo kausiņu.

Pannā liekat tomātus savā sulā, rīsus un buljonu, kas atlicis no šķiņķīšu vārīšanas. Pieliekat sāli un piparus, pielejat vēl 2 glāzes dārzeņu buljona un ieliekat vistu. Gatavojiet uz nelielas uguns 20 – 30 minūtes (ja nepieciešams, gatavošanas laikā pielejat vēl karstu buljonu).

Desmit minūtes pirms gatavošanas beigām pieliekat sviesta pupiņas, safrānu, kajēnas piparus un malto papriku. Liekat pannā saldos piparus un garneles, visu turpināt karsēt.

Paelja ar vistu un garnelēm ir gatava. Pārberat svaigus pētersīļus un pasniedzat.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Poļu alus zupa

Poļu alus zupa

SASTĀVDAĻAS: 4 olu dzeltenumi 1 litrs alus 1 glāze cukura 5 krustnagliņas Kanēlis PAGATAVOŠANA: Alu ielejiet katliņā, pievienojiet krustnagliņas, kanēli...

Lasīt visu rakstu

Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk