Pankūku mīklas receptes. Labāko recepšu TOP 5

Pankūku mīklas receptes. Labāko recepšu TOP 5

Tiek uzskatīts, ka pankūku cepšana ir īsta māksla. Ir taču jāzina precīzs mīklas daudzums, kas jāuzlej uz pannas, lai pankūka izdotos plāna, laicīgi jāprot apmest uz otru pusi. Un tādā veidā izdodas sacept kaudzi ar lieliskām pankūkām. Patiesībā īpašu grūtību pankūku pagatavošanā nav. Un tā, izvēlamies recepti, gatavojam mīklu, cepam pankūkas, ievērojot rekomendācijas, un viss izdosies!

Pankūku mīkla ar pienu un gāzētu ūdeni

Šai mīklai nav jāpievieno ne raugs, ne soda. Tās sastāvā ir gāzēts ūdens – ātri un ērti. No šīs mīklas var cept gan parastas pankūkas, gan pankūkas ar pildījumu, piemēram, ar vistas gaļu vai biezpienu. Pankūkas izdodas gaisīgas un maigas.

SASTĀVDAĻAS:
  • kviešu milti – 2 glāzes
  • gāzēts ūdens – 1 glāze
  • piens – 2 glāzes
  • augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • olas – 2 gab.
  • cukurs – 3 ēdamkarotes
  • sāls – šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
  • Olām pieliekam sāli un cukuru, saputojam.
  • Pielejam iepriekš uzsildītu pienu (mazliet siltu), ūdeni istabas temperatūrā, eļļu, un visu labi samaisām.
  • Pieberam iepriekš izsijātus miltus. Samaisām, lai nerastos kunkulīši. Varat saputot ar mikseri. Tad mīklu atstājam atpūsties 15 minūtes.
  • Pannu uzsildām, ielejam eļļu.
  • Mīklu vēlreiz samaisām. Ņemam pavārnīcu, iesmeļam tajā mīklu, lejam pannas vidū un rūpīgi izlīdzinām pa pannas virsmu, pieliecot pannu uz visām pusēm. Mīklai jāiztek uz visām pannas malām.
  • Pankūka cepās 30 sekundes no abām pusēm. Tādā veidā izcepam visas pankūkas. Liekam tās vienu virs otras.
  • Pasniedzam ar ievārījumu, medu vai skābo krējumu.
Pankūku mīkla ar kefīru

Ar kefīru pagatavota mīkla ir pufīgāka un gaisīgāka par pienā gatavoto. Pagatavojiet šīs pankūkas brokastīs, to izdarīt ir pavisam vienkārši.

SASTĀVDAĻAS:
  • milti – 200 g
  • cukurs – 3 ēdamkarotes
  • kefīrs – 1,5 glāzes
  • olas – 3 gab.
  • sāls - šķipsniņa
  • augu eļļa – 50 ml
  • soda – 1 tējkarote (bez kaudzes)
PAGATAVOŠANA:
  • Atsevišķā traukā ielejam kefīru, pievienojam sodu un izmaisām.
  • Olas saputojam ar šķipsniņu sāls un cukuru un pielejam kefīram. Pielejam eļļu, pieberam izsijātus miltus un rūpīgi samaisām (varat putot ar mikseri).
  • Ja mīkla sanākusi par biezu, varat pieliet vēl mazliet kefīra.
  • Pankūkas cepam uz sakarsētas pannas.
  • Gatavās pankūkas liekam uz šķīvja, katru apsmērējam ar izkausētu sviestu.
Vienkārša pankūku mīkla ar ūdeni

Ja mājās nav ne piena, ne kefīra, vai vienkārši vēlaties samazināt pankūku kaloritāti, tad mīklu varat gatavot ar visparastāko ūdeni. No ierastām sastāvdaļām varat pagatavot lielisku mīklu plānajām pankūkām. Šī mīkla derēs pildīto pankūku pagatavošanai.

SASTĀVDAĻAS:
  • milti – 1 glāze
  • sviests – 3 ēdamkarotes
  • ūdens – 2,5 glāzes
  • cukurs – 2 ēdamkarotes
  • olas – 2 gab.
  • sāls – šķipsniņa
  • augu eļļa – 50 ml
PAGATAVOŠANA:
  • Atsevišķā traukā saputojam olas, pievienojot sāli un cukuru. Masā ielejam ūdeni un samaisām.
  • Izsijātus miltus pa daļām pievienojam mīklai. Ja izmantosiet mikseri, miltus varat piebērt visus uzreiz. Masu rūpīgi samaisām, lai neveidojas kunkulīši. Gatavajā mīklā ielejam eļļu, vēlreiz samaisām.
  • Pankūkas cepam zeltainas no abām pusēm. Katru gatavo pankūku apsmērējam ar sviestu, liekam kaudzītē un pasniedzam ar medu, ievārījumu vai krējumu.
Klasiskā rauga mīkla

No šīs mīklas iznāk apetīti rosinošas, garšīgas, aromātiskas un cakainas pankūciņas.

SASTĀVDAĻAS:
  • piens – 2 glāzes
  • milti – 2,5 glāzes
  • olas – 3 gab.
  • raugs – 1 tējkarote (sausais)
  • sāls – šķipsniņa
  • cukurs – 3 ēdamkarotes
  • augu eļļa – 0,5 glāzes
PAGATAVOŠANA:
  • Atsevišķā traukā ielejam siltu pienu, izšķīdinām tajā cukuru un sāli.
  • Citā traukā samaisām izsijātus miltus ar raugu. Miltos smalkā strūkliņā lejam pienu un iejaucam šķidru mīklu.
  • Mīklu liekam siltā vietā uz 45 minūtēm. Kad mīkla pieaugusi apjomā divas reizes, pieliekam iepriekš saputotas olas un eļļu.
  • Mīklu atstājam vēl uz pusstundu, lai uzrūgst.
  • Uzkarsētā pannā ielejam mazliet eļļas. Liekam uz pannas mīklu, veidojot nelielas pankūciņas. Mīkla jācenšas ņemt no vienas malas, nemaisot, lai pankūciņas izdotos ar cakainām maliņām. Pankūkas cepam no abām pusēm, pannu iesmērējam tikai pirmajā reizē. Pasniedzam karstas.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk