Šī ir ārkārtīgi vienkārša un garšīga smilšu mīklas recepte! To var gatavot reizi vairākos mēnešos, sadalīt trijās porcijās un ielikt saldētavā. Un tad var gatavot kūkas, groziņus vai cepumus jebkurā laikā.
Sastāvdaļas
- 500 g miltu;
- 200 g ļoti mīksta sviesta (sagriezt nelielos gabaliņos un atstāt istabas t uz kādu pusstundu);
- 1 glāze cukura;
- 1 ola + 2 olas dzeltenumi;
- paciņa irdinātāja (9 g);
- 1 līdz 2 ēdamkarotes auksta piena, ūdens vai krējuma.
Pagatavošana
- Izsijā miltus kopā ar irdinātāju.
- Olas sakuļ ar cukuru un sviestu.
- Cukuram ir pilnībā jāizšķīst, lai sanāktu maiga un krēmīga masa.
- Ātri un veikli savienojam sviesta masu ar miltiem. Tikko kā milti savienosies un viss turēsies kopā mīkla ir jāpārstāj mīcīt.
- Varbūt vajadzēs pievienot 1-2 ēdamkarotes auksta šķidruma. Tad var cept, var sasaldēt.
- Ja tiks cepti cepumi un mīkla jāizveltnē, tā uz kādu stundu jāliek ledusskapī.