Piecu sātīgu salātu receptes. Īpaši iepriecinās vīriešus

Piecu sātīgu salātu receptes. Īpaši iepriecinās vīriešus

Salāti “Vīriešu kaprīze”
SASTĀVDAĻAS:
  • vārīta liellopa gaļa – 300 g
  • kukurūza – 1 kārba
  • sarkanās pupiņas – 1 kārba (ar tomātiem šoreiz nederēs)
  • burkāni Korejiešu gaumē – 200 g
  • saldais pipars (jebkuras krāsas)
  • lociņi
  • saulespuķu eļļa
  • sāls
  • pipari
PAGATAVOŠANA:
  • Gaļu un saldo piparu sagriezt salmiņos, pievienot pārējās sastāvdaļas, pielikt sāli un piparus, pielikt eļļu un samaisīt.
Salāti “Tbilisi”

Iecienītie salāti “Tbilisi” – garšīgi un sātīgi! Vīrieši tos noteikti spēs novērtēt!

SASTĀVDAĻAS:
  • sarkanās pupiņas – 1 kārba
  • vārīta liellopa gaļa – 200 – 250 g ( ņemam liesu gaļas gabaliņu, apmēram 300 g un pusotru stundu vāram sālsūdenī)
  • sarkanais sīpols – 1 gab. (vidēja izmēra)
  • saldais pipars – 1 gab.
  • puse asā pipara
  • ķiploks – 2 – 3 daiviņas
  • valrieksti – 50 g
  • vidēja izmēra koriandra pušķītis
  • malti melnie pipari
MĒRCEI:
  • olīveļļa
  • vīna etiķis
PAGATAVOŠANA:
  • Sīpolu sagriezt pusgredzenos.
  • Ja tie ir mājas sīpoli – sulīgi un asi, tad labāk to sagriezt un ielikt uz 2 minūtēm karstā ūdenī, pretējā gadījumā sīpola asums pārmāks pārējās garšas.
  • Notīrīt saldo piparu, izņemt sēklas un sagriezt salmiņos.
  • Gaļu sagriezt kubiņos.
  • No asā pipara izņemt sēklas un sīki sakapāt.
  • Ķiplokus sakapāt vai izspiest ķiploku spiedē.
  • No pupiņām noliet ūdeni un noskalot tās.
  • Pielikt sīpolu, liellopa gaļu, piparus, ķiploku, sakapāto koriandru, uz pannas apgrauzdētus un sakapātus valriekstus.
  • Sāli un melnos piparus pēc garšas.
  • Mērci pagatavot no 4 - ēdamkarotēm olīveļļas un 1 ēdamkarotes vīna etiķa.
  • Pielikt mērci, samaisīt.
Salāti “Mans ģenerālis”
SASTĀVDAĻAS:
  • gaļa (pēc izvēles) – 250 g
  • olas – 3 gab.
  • cietais siers – 100 g
  • bietes – 2 gab.
  • burkāni – 2 gab.
  • valrieksti – 50 g
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • augu eļļa – 50 ml
  • majonēze – 150 g
  • zaļumi
  • sāls
  • pipari
PAGATAVOŠANA:
  • Gaļu apsālīt, uzbērt piparus, sagriezt nelielos gabaliņos, likt uz pannas un augu eļļā apcept. Pie beigām pannā pielikt saspiestu ķiploku aromātam.
  • Olas novārīt, nolobīt un sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Burkānus un bietes novārīt sālsūdenī, nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Valriekstus apgrauzdēt uz sausas pannas, tad sasmalcināt, bet ne pārāk smalki.
  • Arī sieru sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Tālāk salātus likt kārtās, katru kārtu apsmērējot ar majonēzi:
  • 1. kārta – gaļa
  • 2. kārta – rīvēts siers
  • 3. kārta – rīvētas olas
  • 4. kārta – rīvēti burkāni
  • 5. kārta – rīvētas bietes.
  • Dekorēt ar riekstiem un zaļumiem.
Gaļas salāti “ Priežu sils”

Ļoti sātīgi un gardi salāti. Svaigi zaļumi un marinētās sēnes piešķirs salātiem īpašu svaiguma noti.

SASTĀVDAĻAS:
  • vārīti kartupeļi – 6 gab.
  • puravs vai viens sīpols
  • vārīta gaļa – 450 g
  • vārītas olas – 5 gab.
  • marinētas sēnes – 200 – 250 g
  • dilles
  • sāls
  • majonēze
  • ciedru rieksti – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
  • Kartupeļus un gaļu sagriezt kubiņos un likt traukā.
  • Smalki sakapāt sīpolu vai puravu.
  • Olas sarīvēt uz rupjās rīves un kopā ar sagrieztām sēnēm likt traukā.
  • Pievienot ciedru riekstus.
  • Pievienot majonēzi, pielikt sāli un piparus, rūpīgi sajaukt.
  • Pārbērt ar smalki sakapātām dillēm vai rotāt ar diļļu zariņiem.
Salāti “Vīriešu sapnis”
SASTĀVDAĻAS:
  • šķiņķis – 200 g
  • vistas fileja – 200 g
  • marinētas sēnes – 200 g
  • olas – 2 gab.
  • sīpols – 100 g
  • sāls
  • pipari
  • majonēze
  • tomāts un salātu lapas dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
  • Vistas fileju novārīt sālsūdenī (vārīt 20 minūtes no vārīšanās momenta).
  • Olas novārīt (vārīt 10 minūtes no vārīšanās sākuma).
  • Atdzesēt aukstā tekošā ūdenī.
  • Šķiņķi sagriezt nelielos kubiņos.
  • Sīpolu nomizot, sagriezt pusgredzenos.
  • Vistas fileju sagriezt gabaliņos.
  • Olas sagriezt nelielās daiviņās.
  • Salātu bļodā likt šķiņķi, fileju, sēnes, olas un sīpolu.
  • Pielikt piparus, un majonēzi. Samaisīt. Ja nepieciešams, pielikt sāli.
  • Traukā likt salātu lapas, pa virsu kaudzītē salātus. Dekorēt ar tomātu daiviņām.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk