Požarska kotletes ar muskatriekstiem

Požarska kotletes ar muskatriekstiem

Klasiskās Požarska kotletes gatavo no vistas gaļas. Leģenda vēsta, ka Krievijas pilsētā Toržokā atradās sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums – Požarsku restorāns. Kotletes bija tā firmas ēdiens un tās tā patikušas dzejniekam A. Puškinam, ka viņš tās iemūžinājies savā dzejā.

SASTĀVDAĻAS:
  • teļa gaļa – 900 g
  • trekns saldais krējums – 480 ml
  • rīvmaize – 285 g
  • sāls – 3 g
  • malti melnis pipari – 1 g
  • malti muskatrieksti
  • kausēts sviests cepšanai
PAGATAVOŠANA:
  • Teļa gaļu samalt gaļas mašīnā, pielikt sāli, piparus, pieliet saldo krējumu un piebērt maltus muskatriekstus.
  • Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaukt ar miksera palīdzību. Masai pievienot rīvmaizi, masu samaisīt ar rokām, tai jābūt elastīgai un mīkstai.
  • Veidot nelielas apaļas vai klasiskas formas kotletītes.
  • Uz pannas sakarsēt kausēto sviestu. Katru kotletīti apviļāt rīvmaizē, likt uz pannas un cept, līdz parādās zeltaina garoziņa.
  • Gandrīz gatavās kotletītes likt uz cepamās plāts un likt cepeškrāsnī un cept piecas minūtes 220 grādos.
  • Gatavās kotletītes pasniegt ar svaigiem tomātiem, ceptiem kartupeļiem un pētersīļu lapiņām.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk