Rabarberu ievārījums ar zaļajiem āboliem un ingveru

Rabarberu ievārījums ar zaļajiem āboliem un ingveru

SASTĀVDAĻAS:
  • ūdens – 200 ml
  • viens liels apelsīns
  • cukurs – 1,5 kg
  • zaļie āboli – 2 gab.
  • svaiga ingvera sakne – 2,5 – 3 cm
  • rabarberi – 1 kg
PAGATAVOŠANA:
  • Rabarberus un ābolus nomizot, āboliem izņemt serdes. Visu sagriezt nelielos gabaliņos. Apelsīnu nomizot, izspiest no tā sulu. Ingveru smalki sakapāt.
  • Rabarberus un ābolus likt katliņā, pievienot ingveru, apelsīnu mizu, pieliet 200 ml ūdens un apelsīnu sulu. Uzlikt katliņam vāku un likt uz uguns. Uzvārīt, samazināt uguni līdz minimumam un karsēt 20 minūtes.
  • Piebērt cukuru un karsēt, nepārtraukti maisot, kamēr cukurs pilnībā izkusis. Ja nepieciešams, noņemt putas.
  • Palielināt uguni, vārīt 12 – 15 minūtes, tad liet iepriekš sagatavotās un izkarsētās burkās.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk