Rabarberu – zemeņu saldais

Rabarberu – zemeņu saldais

SASTĀVDAĻAS:
  • Svaigi rabarberi 500 g
  • Saldētas zemenes 500 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
  • Ūdens
  • Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
  • Cukurs 70 g
  • Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
  • Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  • Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
  • Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
  • Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
  • Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
  • Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
  • Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk