Riekstu torte – minimums miltu, bez sviesta un maksimums baudas

Riekstu torte – minimums miltu, bez sviesta un maksimums baudas

Tējkarote miltu veselai tortei – recepte, kas piesaistīs to saldummīļu uzmanību, kas rūpējas par savu figūru. Nebrīnieties, bet ar šādu miltu daudzumu var pagatavot pilnvērtīgu riekstu torti. Starp citu, arī sviesta tajā nav ne grama.

Sastāvdaļas ērtāk ir sadalīt divās grupās.
MĪKLAI:
  • milti – 1 tējkarote
  • valrieksti – 150 g
  • cukurs – 150 g
  • olas baltumi – 4 gab.
  • šķipsniņa citronskābes un sāls
KRĒMAM:
  • saldais krējums – 300 ml
  • tumšā šokolāde – 115 g
  • pūdercukurs – 1 ēdamkarote
PAGATAVOŠANA:
  • Uz pannas apgrauzdējam valriekstus un sasmalcinām smalkās drupačās (bet ne līdz miltu konsistencei).
  • Saputojam olu baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls un šķipsniņu citronskābes. Pēdējo var aizvietot ar dažiem pilieniem citronu sulas. Olbaltuma masai pakāpeniski pievienojam cukuru, turpinot putot, līdz masa ir stingrās putās.
  • Iegūtajai masai pievienojam miltus un sasmalcinātos riekstus un rūpīgi izmaisām.
  • Sagatavojam cepamo papīru. Ir nepieciešami 6 apļi ar 18 cm diametrā. Katru apli apbārstām ar miltiem un izliekam uz tiem mīklu.
  • Krāsni sakarsējam līdz 220 grādiem. Katru mīklas apli liekam cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Izņemot katru gatavo pamatni no krāsns, ļaujam tam atdzist un uzmanīgi noņemam no cepamā papīra. Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo pamatnes ir ļoti trauslas. Ja kāda pamatne tomēr ir salūzusi, to liekt tortes vidū.
  • Ūdens peldē izkausējam 80 g tumšās šokolādes. Izklājam to uz piecām tortes pamatnēm. Ļaujam šokolādei istabas temperatūrā atdzist.
  • Gatavojam krēmu. Saldo krējumu saputojam ar pūdercukuru. Četras ēdamkarotes saputotā krējuma atliekam malā, pārējam krējumam pievienojam 30 g rīvētas šokolādes un samaisām.
  • Laiks likt kopā torti. Katru, ar šokolādi apsmērēto pamatni, apklājam ar putukrējumu, kas sajaukts ar šokolādi.
  • Liekam pamatnes vienu virs otras, pa virsu liekot ar šokolādi neapsmērēto pamatni.
  • Ņemam malā atlikto putukrējumu un apsmērējam ar to tortes virspusi un malas. Uzberam sarīvētu šokolādi un liekam uz pāris stundām ledusskapī.
  • Mūsu torte ir gatava! Atliek to sagriezt, pasniegt un izbaudīt tās maigo garšu!

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk