Rīsu pudiņš ar biezpienu un āboliem

Rīsu pudiņš ar biezpienu un āboliem

Satāvdaļas 10 trauciņiem:
  • 125g apaļgraudu rīsu
  • 250ml piena
  • 125ml ūdens
  • 200g biezpiena
  • 200g ābolu
  • 1 ola
  • 35g cukura
  • 35g saldkrējuma sviesta
  • vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana:
  • Ūdens un piena maisījumā novāra rīsus, kamēr izveidojas ķepīgas putras konsistence. Atdzesē līdz 60-70 grādiem.
  • Biezpienu izberž caur sietu, nomizo un iztīra ābolus un smalki tos sasmalcina.
  • Rīsu putrā liek biezpienu un ābolus, pievieno olas dzeltenumu, cukuru, vaniļas cukuru un visu kārtīgi samaisa. Rīsu putras maisījumam pievieno saputotu olas baltumu.
  • Gatavo masu liek ar sviestu iesmērētās formiņās, cep krāsnī 30 minūtes 180 grādos. Vēlāk samazina krāsns temperatūru līdz 160 grādiem un apbrūnina desertus.
  • Pudiņu pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk