Salātu izlase svētku galdam

Salātu izlase svētku galdam

KARALISKIE SALĀTI
SASTĀVDAĻAS:
  • 250 g vārītas cūkgaļas
  • 2 – 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • sauja attīrītu riekstu
  • 100 g melno žāvēto plūmju
  • 1 vārīta biete
  • 1 vārīts burkāns
  • 2 vārītas olas
  • 150 g cietā siera
  • majonēze
PAGATAVOŠANA:
  • Aplejiet plūmes ar karstu ūdeni un ļaujiet pastāvēt 20 minūtes. Ūdeni nolejiet un plūmes sagriežat.
  • Vārītos kartupeļus nomizojiet un sagriežat kubiņos. Tāpat sagriežat arī gaļu.
  • Smalki sakapājiet sīpolu, bieti un burkānu sarīvējiet uz rupjās rīves.
  • Olas sagriežat salmiņos.
  • Riekstus sasmalciniet ar blendera palīdzību.
  • Sieru sarīvējiet uz smalkās rīves.
  • Visas sagatavotās sastāvdaļas liekat traukā kārtām – kartupeļus, sīpolus, gaļu, burkānus, melnās plūmes, riekstus, bietes, olas. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi. Pa virsu berat sieru.
  • Ļaujiet salātiem pastāvēt ledusskapī vismaz divas stundas.
  • “ČIRKAINIE SALĀTI”

    Jums noteikti ir apnikuši parastie treknie salāti un gribas pamēģināt kaut ko jaunu un svaigu. Piedāvājam jums “Čirkainos salātus” – izdodas viegli un maigi.

    SASTĀVDAĻAS:
    • 1 nevārīts burkāns
    • 1 liels saldskābs ābols
    • 200 g krabju nūjiņu
    • 4 vārītas olas
    • 1 kārba konservētas kukurūzas
    • majonēze
    PAGATAVOŠANA:
    • Burkānu un ābolu nomizojiet. Katru atsevišķi sarīvējiet uz smalkās rīves.
    • Olas cieti novāriet, atdzesējiet, nolobiet un arī sarīvējiet uz smalkās rīves.
    • Krabju nūjiņas sarīvējiet uz rupjās rīves vai sasmalciniet ar nazi.
    • Traukam, kurā pasniegsiet salātus, pa vidu uzzīmējiet majonēzes restīti un liekat kārtu burkānu. Atkal majonēzes restīte un olu kārta. Tad āboli, krabju nūjiņas un kukurūza. Katrai kārtai pa vidu – majonēze.
    • Kukurūza kalpos arī kā salātu dekors, tāpēc tai pa virsu majonēzi likt nevajag. Atstājiet salātus uz pāris stundām ledusskapī un varat pasniegt.
    • Kā jau noteikti ievērojāt, salāti tiek pagatavoti bez sāls, bet tas neietekmē to spilgto un oriģinālo garšu. Ja ir vēlēšanās, varat tiem sāli pievienot.
    <
    SALĀTI AR KOREJIEŠU BURKĀNIEM “IZABELLA”

    Šie salāti izdodas ļoti garšīgi un pikanti. Reiz tos pagaršojuši, noteikti lūgsiet papildporciju.

    SASTĀVDAĻAS:
  • 2 kūpināti vistas šķiņķīši
  • 5 olas
  • 500 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 3 sālīti gurķi
  • korejiešu burkāni
PAGATAVOŠANA:
  • Olas novāriet, atdzesējiet, nolobiet un smalki sasmalciniet.
  • Sakapājiet sēnes un sīpolus un katru atsevišķi apcepiet uz pannas augu eļļā.
  • Pārējās sastāvdaļas sagriežat kubiņos.
  • Salātus liekat kārtām. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi: sieru" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'vistu'});">vistu šķiņķīšus, sēnes, sīpolus, olas, sālītos gurķus, korejiešu burkānus.
  • Salātus varat dekorēt ar ziediņu, kas pagatavots no redīsa šķēlītēm un zaļumiem.

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk