Saldās bulciņas

Saldās bulciņas

SASTĀVDAĻAS:
  • milti – 500 g
  • piens – 200 ml
  • ūdens – 200 ml
  • augu eļļa – 150 ml
  • sviests – 20 g
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • melnās ķimenes – 1 ēdamkarote
  • sausais raugs – 3 tējkarotes
  • cukurs – 2 tējkarotes
  • sāls – 1/3 tējkarotes
PAGATAVOŠANA:
  • Siltu pienu un ūdeni ieliet bļodā, samaisīt ar sauso raugu, cukuru un sāli. Ļaut mazliet pastāvēt. Tad pieliet augu eļļu, samaisīt, pievienot izsijātus miltus. Iemaisīt tos. Mīklu apsegt ar kokvilnas dvieli un ļaut stundu pastāvēt.
  • Kad mīkla būs apjomā pieaugusi divas reizes, izlikt to uz galda. Maliet apmīcīt un sadalīt deviņās daļās. Katru savelt apaļā bumbā un tad izveidot pabiezus plāceņus. Sasmērēt ar mīkstu sviestu un savelt ruletē.
  • Katru ruleti satīt un sasiet mezglā. Izveidotās bulciņas likt uz cepamās pannas un atstāt uz 15 minūtēm, lai vēl mazliet paceļas. Katru bulciņu apsmērēt ar olas dzeltenumu un apbārstīt ar melnajām ķimenēm.
  • Likt cepties 20 minūtes 180 grādos. Pasniegt siltas.

LAI LABI GARŠO!

Vēlies saņemt paziņojumus par noderīgo un interesanto?


Raksti par tēmām

Veselība

Veselība

Lasīt vairāk
Uzturs un diētas

Uzturs un diētas

Lasīt vairāk
Receptes

Receptes

Lasīt vairāk
Skaistumkopšana

Skaistumkopšana

Lasīt vairāk
Ģimene un attiecības

Ģimene un attiecības

Lasīt vairāk
Interesanti

Interesanti

Lasīt vairāk
Grūtniecība

Grūtniecība

Lasīt vairāk